Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

easyJet steunt UNICEF in strijd tegen polio

10 juli 2015

EasyJet heeft de Change for Good-zomercampagne gelanceerd. Vanaf 19 juni tot en met 13 september kunnen passagiers aan boord hun kleingeld en vreemde valuta doneren. Met deze campagne steunt easyJet UNICEF's wereldwijde strijd tegen polio. 

Eén euro beschermt 3 kinderen

Elke gedoneerde euro kan maar liefst drie kinderen levenslang beschermen tegen deze verlammende en potentieel dodelijke ziekte. Carolyn McCall, CEO van easyJet: "Onze passagiers hebben bij eerdere acties altijd zeer gul gedoneerd. We zijn ervan overtuigd dat onze campagne om UNICEF te helpen om meer kinderen te vaccineren tegen polio, hen zal inspireren nogmaals te doneren aan dit goede doel."

Miljoenen kinderen over de hele wereld lopen het risico polio te krijgen. Hoewel polio niet genezen kan worden, kunnen vaccins kinderen wel levenslang beschermen tegen deze gevaarlijke ziekte. Voor maar 33 eurocent zijn er drie poliovaccins te koop. Drie vaccins geven een kind levenslange immuniteit.

De Britse paralympisch medaillewinnaar Ade Adepitan weet wat het betekent om polio te hebben en steunt daarom de Change for Good- campagne van harte: "Als iemand die zelf polio heeft gehad, begrijp ik als geen ander hoe erg deze ziekte is. Ik ben geboren in Nigeria en kreeg deze ziekte toen ik nog maar vijftien maanden oud was. Als gevolg van deze ziekte ben ik nu verlamd aan de linkerkant van mijn lichaam. Ik moedig dan ook iedereen aan die deze zomer met easyJet vliegt gul te geven.", zegt Ade Adepitan.

Change for Good-campagne

Tijdens de Change for Good-campagne van 19 juni tot en met 13 september 2015 kunnen passagiers aan boord van easyJet-vluchten kleingeld doneren. De donaties worden verzameld op meer dan 600 routes en in 30 landen, waaronder Nederland.

Dankzij de 6,94 miljoen euro aan passagiersdonaties die sinds juli 2012 zijn verzameld, heeft UNICEF 5,3 miljoen vaccins voor kinderen over de hele wereld kunnen kopen. Daarnaast hebben de donaties UNICEF geholpen om kinderen te ondersteunen die getroffen zijn door noodsituaties zoals de aardbeving van Nepal en de tyfoon in de Filippijnen.

Ade -adepitan -polio -unicef -easyjet

De Britse paralympisch medaillewinnaar Ade Adepitan heeft zelf polio gehad in zijn kindertijd en vindt het daarom erg belangrijk dat kinderen gevaccineerd worden tegen deze gevaarlijke verlammingsziekte. 

Easyjet

Sinds juli 2012 werken UNICEF en de airline easyJet samen om wereldwijd de gezondheid van kinderen te verbeteren. 

India UNICEF

Gerelateerd aan dit onderwerp