Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Opbrengst ING Run for Youth: 165.273 euro!

30 juni 2015

Bij ING staat de maand juni in het teken van de Run for Youth. Wereldwijd hebben ruim 3000 ING-medewerkers zich in het zweet gewerkt voor UNICEF. Het harde werken is niet voor niets geweest, er is namelijk € 165.273,- opgehaald!

Dit bedrag wordt onder andere gebruikt voor projecten gericht op jongeren in Indonesië, Kosovo, Montenegro, Nepal, de Filippijnen en Zambia.

De Run for Youth was wereldwijd een groot succes. In totaal deden er 3.259 deelnemers mee. De deelnemende landen waren: Australië, België, Brazilië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Luxemburg, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Spanje en Verenigde Staten.

ING Run for Youth in Nederland

Ook in Nederland werd er hard gerend. Op 17 juni vond de ING Run plaats in de Amsterdam Arena. Onder begeleiding van een percussieband klonk het startschot en begonnen de lopers aan hun sportieve uitdaging van vijf of tien kilometer. Er deden 650 lopers en 250 kinderen mee aan dit mooie evenement. De opbrengst van de ING Run for Youth in Nederland was maar liefst 80.000 euro.

Rennen voor jongeren

Dit jaar werd er gerend voor jongeren. De opbrengst  gaat naar de Power for Youth projecten van ING en UNICEF. ING en UNICEF richten zich op 335.000 jongeren in verschillende landen om hen te helpen om sociaaleconomisch op eigen benen te staan in de samenleving waar ze opgroeien.

Een deel van het opgehaalde geld gaat naar een programma in Indonesië. Samen met de hulp van ING probeert UNICEF jongeren voor te bereiden op rampen en noodsituaties. Zo worden jongeren getraind om mee te werken aan het vinden oplossingen in noodsituaties.

Partnership met UNICEF

De ING Run for Youth is een onderdeel van het partnership tussen ING en UNICEF. In 2005 startten ING en UNICEF  de samenwerking. Op deze manier geeft ING binnen haar beleid voor duurzaamheid, vorm aan haar maatschappelijke activiteiten en wordt de mate van medewerkersbetrokkenheid vergroot. De afgelopen tien jaar hebben UNICEF en ING één miljoen kinderen over de hele wereld bereikt met beter onderwijs.  UNICEF en ING zijn sinds kort begonnen aan de tweede fase van de samenwerking gericht op het verbeteren van de sociaal-economische zelfstandigheid van jongeren.

Prijsuiteiking

INGRun 2015

Nepal Kinderen Na Aardbeving

Gerelateerd aan dit onderwerp