Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Unicoin: een bijzondere munt voor kinderen

11 juni 2015

Vandaag presenteert de H&M Conscious Foundation een nieuwe munt: de Unicoin. De enige manier waarop je een Unicoin kunt krijgen, is door een kindertekening in te wisselen voor een munt. En de enige manier om de Unicoin te besteden is aan schoolspullen voor andere kinderen.

De enige manier waarop je een Unicoin kunt krijgen, is door een kindertekening in te wisselen voor een munt via www.unicoins.org. En de enige manier om de Unicoin te besteden is aan schoolspullen voor andere kinderen. Zo kunnen kinderen hun leeftijdgenootjes in andere delen van de wereld helpen.

Kinderen kunnen een tekening maken die laat zien wat ze willen worden als ze groot zijn. Samen met hun ouders kunnen ze die tekening uploaden op unicoins.org. Dan wisselen ze de tekening voor een Unicoin, en daarmee helpen ze andere kinderen om naar de kleuterschool te kunnen gaan. De H&M Conscious Foundation koopt voor elke Unicoin een schrift en een potlood en UNICEF verspreidt de schoolspullen onder kinderen over de hele wereld.

"Het maakt niet uit waar je woont, alle kinderen hebben één ding gemeen - het vermogen om te dromen. Door het delen van tekeningen van kinderen, kunnen wij meer kinderen helpen om zich goed te ontwikkelen en te bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf, "zegt Charlotte Brunnstrom, programma manager bij de H&M Conscious Foundation.

Bij UNICEF en de H&M Conscious Foundation zijn wij van mening dat het mogelijk is om elk kind de best mogelijke start in het leven te geven. Help ons door mee te doen aan de Unicoin campagne en je tekening te delen via social media ", zegt Pia R. Britto, senior advisor en chief early childhood development bij UNICEF.

Via unicoins.org kunnen de tekeningen gedeeld worden op Facebook, Twitter en Instagram met de hashtag #Unicoin. De website is online van 11 juni t/m 9 juli 2015.

Unicoin 340

Unicoin 340

Gerelateerd aan dit onderwerp