Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ondervoeding bedreigt 70.000 kinderen in Nepal

26 mei 2015

Een maand na de eerste aardbeving in Nepal zijn ongeveer 70.000 kinderen van jonger dan vijf jaar ondervoed. 15.000 kinderen hebben direct therapeutische voeding nodig, bijvoorbeeld pindapasta, om de acute ondervoeding te behandelen. Daarbij zijn er 55.000 kinderen die extra voedsel en hulp nodig hebben om hen weer terug te brengen naar een normale groei en ontwikkeling.

Daarbij zijn er 55.000 kinderen die extra voedsel en hulp nodig hebben om hen weer terug te brengen naar een normale groei en ontwikkeling.

"Positieve verandering teruggedraaid"

"Voor de aardbeving was al 1 op de 10 kinderen ernstig ondervoed, en 4 op de 10 kinderen had een groeiachterstand als gevolg van chronische ondervoeding", vertelt Tomoo Hozumi, directeur van UNICEF in Nepal. "We maken ons ernstig zorgen dat de situatie door de aardbevingen alleen nog maar verder achteruit gaat, en de positieve veranderingen die afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in Nepal teruggedraaid zijn."

"We werken dubbel zo hard om samen met onze partners de kinderen zo snel mogelijk te voorzien van het voedsel en de hulp die ze nodig hebben. Daarnaast zijn ze wanneer ze voldoende te eten hebben beter weerbaar tegen ziektes, die zich door het water van de aanstaande moesson extra snel verspreiden."

UNICEF onderneemt actie

UNICEF werkt samen met nationale en internationale partners en de overheid van Nepal om een uitgebreid voedselplan uit te voeren. Zo worden moeders gestimuleerd om hun kinderen onder de twee jaar borstvoeding te geven, wat in veel gevallen de beste voeding is voor een kind. Daarbij ontvangen meer dan 120.000 kinderen voedingssupplementen, en hun moeders krijgen voorlichting over wat ze hun kinderen het beste te eten kunnen geven. Meer dan 3000 ernstig ondervoede kinderen ontvangen speciale therapeutische voeding. Ook wordt via de radio aan meer dan 380.000 families in Nepal voorlichting gegeven over voeding voor zwangere vrouwen en jonge kinderen. In Juni, net voor de moesson, zal er een campagne van een week gelanceerd worden, waarbij onder andere vitamine A en ontwormingstabletten worden uitgedeeld aan meer dan 350.000 kinderen

"Er moet nog veel meer gebeuren"

"Er is al erg veel gedaan, maar er moet zo snel mogelijk nog veel meer gebeuren", zegt Tomoo Hozumi. "De weg naar herstel voor Nepal mag dan erg lang en uitdagend zijn, maar UNICEF zal er zijn, hoe lang het ook mag duren dat de kinderen een Nepal weer mooie toekomst voor zich mogen zien."

 

Nepal Ondervoeding

Nepal Ondervoeding2

Gerelateerd aan dit onderwerp