Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Paul van Vliet Award weer open voor aanmeldingen

18 mei 2015

Sinds 12 mei is het weer mogelijk je aan te melden voor de Paul van Vliet Award. De award is een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling, en wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere manier inzet voor kinderen.

In samenwerking met de Efteling wordt aan de winnaar een geldprijs van €10.000,- voor het project ter beschikking gesteld.

Aanmelden

Iedere organisatie die zich inzet om de positie van kinderen in Nederland te verbeteren, komt in aanmerking voor de Paul van Vliet Award. De prijs wordt dit najaar aan de beste 'ambassadeur voor kinderen' uitgereikt in de Efteling. Aanmelden kan tot 15 september 2015.

Winnaar vorig jaar: Villa Pinedo

Afgelopen jaar is de Paul van Vliet Award uitgereikt aan Villa Pinedo uit Amsterdam. Deze stichting biedt een podium aan kinderen van gescheiden ouders om hun ervaringen te delen en volwassenen bewust te maken van hun situatie. De jury prees de organisatie voor hun positieve, actieve aanpak.

"Het probleem van veel kinderen met gescheiden ouders is heel actueel en schrijnend. En de oplossing is zo mooi. Het belang van het kind staat centraal en de kinderen - zelf ervaringsdeskundigen - gebruiken hun ervaring op een positieve manier. Ze laten ouders door hun ogen kijken", aldus Paul van Vliet tijdens de uitreiking. "Alle genomineerde projecten zijn prachtig en soms vroegen we ons af waarom we er zelf niet opgekomen zijn. Villa Pinedo sprong er voor ons uit."

 

Gs _pvvliet _001_340x 225

Gerelateerd aan dit onderwerp