Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Lancering innovatief partnership met Philips Foundation

8 mei 2015

Een partnership waarbij innovatie centraal staat: de Philips Foundation en UNICEF gaan samenwerken aan innovatieve oplossingen voor kinderen. De Philips Foundation heeft zich verbonden aan het UNICEF Global Innovation Center, dat gisteren in New York officieel werd gelanceerd. 

Innovatie voor een betere wereld voor kinderen

Het UNICEF Global Innovation Center (GIC) & het Innovation Fund heeft als doel om baanbrekende innovaties te ontwikkelen die bijdragen aan een betere wereld voor kinderen. De Philips Foundation, een van de 5 oprichtende partners en lid van de stuurgroep, zal onder meer het UNICEF innovatieteam adviseren en toegang bieden tot innovatieve processen en oplossingen van Philips. Ook staat het Philips-netwerk van onderzoekers en designers klaar om ondersteuning te bieden.

Nieuwe manier van samenwerken met bedrijven

"Met het Global Innovation Center creëert UNICEF een nieuw soort samenwerking tussen bedrijven en ontwikkelingsorganisaties, die middelen en kennis willen inzetten ten behoeve van kinderen en hun problemen," aldus Dr. Sharad Sapra, Directeur van een UNICEF Global Innovation Center. "UNICEF is bijzonder blij met de waardevolle bijdrage van de oprichters van het Global Innovation Center en het Innovation Fund, we waarderen hun bereidheid om op een nieuwe manier te willen samenwerken aan een betere wereld voor kinderen," voegt hij nog toe.

Philips en innovatie

Ronald de Jong, Directielid Koninklijke Philips en Voorzitter van de Philips Foundation: "Ondersteuning bieden aan het UNICEF Global Innovation Center is niet meer dan een logische volgende stap in onze samenwerking met UNICEF. Het stelt ons in staat de Philips-technologie, onze innovatieve kennis én onze medewerkers op een manier in te zetten die er echt toe doet. Met innovatie de levens van kinderen verbeteren is een belangrijke missie van Philips en we zijn daarom in toenemende mate op zoek naar samenwerkingsverbanden met krachtige partners zoals UNICEF."

Dit is, na het Maker Movement-project, het tweede project dat de Philips Foundation in het kader van het partnership met UNICEF realiseert. De focus van het eerste project ligt op het ontwikkelen van sociaal ondernemerschap, bedoeld om betaalbare medische zorg en medische apparatuur te ontwikkelen voor moeders en pasgeboren baby's in Nairobi, Kenia. Daarnaast optimaliseert het de lokale expertise van de medewerkers in Nairobi bij de Philips Africa Innovation Hub, wat ze in staat stelt sociale ondernemers te begeleiden en infrastructurele ondersteuning te bieden.

Logo -philips

Innovation2

Innovation1

Foto's: officiële opening van het UNICEF Global Innovation Center (GIC) & het Innovation Fund op 7 mei 2015 in New York, onder de aanwezigen o.a. UNICEF's Executive Director Anthony Lake.


Meer informatie

Gerelateerd aan dit onderwerp