Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Waterdragers gezocht!

6 mei 2015

Profvoetballers Siem en Luuk de Jong dagen kinderen uit voor een vette voetbaluitdaging. Daarmee vragen zij samen met Voetbal voor Water en KNVB schoolvoetbal aandacht voor het watertekort in Ghana. 

De voetbalbroers Siem (AJAX) en Luuk (PSV) roepen kinderen tussen de 10 en 13 jaar op Waterdrager te worden:

"Dari (12) en Manu (13) zijn kinderen uit Ghana en zij willen uitblinken in het veld. Net zoals jullie houden ze van voetbal, maar zij hebben geen drinkwater om hun flesje of bidon mee te vullen. Water is belangrijk om goed te kunnen voetballen, en gezond te leven. Daarom vragen we jullie om Dari en Manu te steunen door mee te doen met deze vette voetbaluitdaging.

Vul een flesje of plastic beker met water. Maak een filmpje dat je hooghoudend of dribbelend het water van links naar rechts in beeld draagt. Water is belangrijk, dus je mag niet morsen. Wij hebben er zin in! Kijk voor meer informatie op www.waterdragers.com"

Alle filmpjes vormen tezamen een lange film en zo wordt figuurlijk het water van Eindhoven naar Ghana gedragen. Zo'n filmpje maken is al leuk, maar je kunt er ook nog prijzen mee winnen. Als winnaar mag je namelijk gratis de wedstrijd Nederland - IJsland bijwonen in de Amsterdam Arena én er komt een filmpje van jou en Luuk op het grote scherm tijdens de wedstrijd.

De actie is een initiatief van de twee broers, KNVB Schoolvoetbal en Voetbal voor Water. 

Waterr

Voetbal voor Water

Met behulp van voetbal, de gezondheid en het hygiënische gedrag van kinderen verbeteren door schoon drinkwater en veilige toiletten. Dat is het doel van het partnerschap van UNICEF met de KNVB, Vitens-Evides, Simavi, AKVO, Aqua4All en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In de afgelopen twee jaar zijn op 400 scholen in Ghana, Kenia en Mozambique al meer dan zeshonderd coaches opgeleid.

Burundi UNI123577 Comp

Liberia UNI125884 Comp

Gerelateerd aan dit onderwerp