Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Eindelijk hulp voor Palestijnse vluchtelingen uit Yarmouk

6 mei 2015

UNICEF heeft hulp kunnen bieden aan 2.500 Palestijnse gezinnen die uit het vluchtelingenkamp Yarmouk verdreven waren naar Yalda, Babila en Bei Sahem. UNICEF heeft voor de eerste keer in twee jaar toestemming gekregen van de Syrische overheid om hulp te verlenen in deze gebieden. 

UNICEF heeft tijdens deze hulpactie drie trucks vol met 9.000 luiers, 1.500 verzorgingspakketten voor pasgeboren baby's en 2.000 kledingstukken voor kinderen geleverd.

Hulp was hard nodig

Er wonen ongeveer 50.000 mensen in de drie gebieden dicht bij Damascus en samen met de 2.500 Palestijnse vluchtelingen, is de hulpverlening van UNICEF zeer welkom voor de inwoners. Veel waterbronnen zijn verontreinigd, per dag is er een uur elektriciteit en er is maar één dokter beschikbaar voor het hele gebied, terwijl er voorheen 500 dokters werkzaam waren. Simpele levensmiddelen zijn ongeveer vijf keer zo duur geworden sinds de crisis.

Veilig drinkwater, verzorgingsproducten voor baby's, herinrichting van scholen, medische zorg en medicijnen, vaccinaties en voedsel zijn hard nodig in deze regio's. UNICEF blijft extra hulpgoederen sturen. 

Syrie ̈ UNI131533

Syrie ̈ UNI126723

Gerelateerd aan dit onderwerp