Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF stuurt 120 ton hulpgoederen

29 april 2015

Onmiddellijk na de aardbeving in Nepal is UNICEF begonnen met het uitdelen van hulpgoederen die al klaar lagen. Gisteren arriveerde de eerste van twee vliegtuigladingen met in totaal 120 ton hulpgoederen.

Vandaag arriveren 72 grote noodhospitaaltenten, medicijnen en medische goederen voor 100.000 mensen voor 3 maanden. Daarnaast kwamen er 200 chirurgische kits aan om operaties uit te voeren.

Ziekenhuistenten

UNICEF heeft gisteren al 16 noodhospitaaltenten opgezet uit onze bestaande voorraad in Nepal. De ziekenhuizen zijn te gevaarlijk om te gebruiken voor medische zorg vanwege instortingsgevaar. Daarom vindt de zorg nu plaats vanuit deze tenten.Meer dan 80 procent van de ziekenhuizen en klinieken in het land is zwaar beschadigd.  

"Stroom hulpgoederen moet op gang blijven"

In de zwaar getroffen districten Dhading, Gorkha en Lamjung deelde UNICEF waterzuiveringstabletten, emmers en dekzeilen uit. Ook bracht UNICEF hulp naar Bhaktapur en Sinamangal, onder meer noodtoiletten om ziektes te voorkomen. Karin Hulshof, UNICEF-directeur van de regio Zuid-Azië vertelt dat in elke regio nu een vorm van noodhulp aanwezig is, maar de komende dagen zijn van groot belang. "Het is cruciaal dat de stroom hulpgoederen naar die afgelegen gebieden op gang blijft."

Voedseltekorten

Op dit moment wordt onderzocht in hoeverre de getroffen kinderen ondervoed raken door de ramp. Noodvoorraden met extra vitamines zijn uitgedeeld. Ook stuurt UNICEF materialen naar de opvangkampen om kinderen een veilige omgeving te bieden waar ze kunnen spelen, leren en even weer kind kunnen zijn. Deze activiteiten zijn ook gericht op traumaverwerking.

Familiehereniging

Medewerkers van UNICEF richten zich op de opvang van alleenstaande kinderen. Deze worden geregistreerd. Via de website http://familylinks.icrc.org/nepal-earthquake kunnen familieleden weer in contact komen met hun kinderen.

 

baby-Nepal-340

Gerelateerd aan dit onderwerp