Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Meer dan 1.7 miljoen kinderen Nepal hebben dringend hulp nodig

29 april 2015

Het aantal kinderen dat in de ergst getroffen delen van Nepal hulp nodig heeft, is gestegen naar 1,7 miljoen. Door de aardbeving zijn overal in Nepal grote tekorten aan water en voedsel. Vooral kinderen lopen hierdoor groot risico om ziek te worden en te overlijden.

Onmiddellijk na de aardbeving is UNICEF begonnen met het uitdelen van hulpgoederen die klaar lagen. We hebben ziekenhuistenten opgezet, zeep uitgedeeld om de uitbraak van ziekten tegen te gaan en we ondersteunen watertransport naar de 16 informele opvangkampen rondom Kathmandu.   

"Bij mij thuis slaapt nu ook een groep ontheemden"

De Nederlandse Karin Hulshof is als directeur van UNICEF in Zuid-Azië eindverantwoordelijk voor de hulpverlening door UNICEF in de regio. Zij vertelt vanuit Kathmandu over de grote aantallen mensen die buiten slapen, uit angst voor het alsnog instorten van hun huis. "De verwoesting is verschrikkelijk, maar ik ben onder de indruk van de enorme onderlinge solidariteit van de Nepalese bevolking. Iedereen vangt nu mensen op. Bij mij thuis slaapt nu ook een groep ontheemden."

Kinderen zijn extra kwetsbaar

Door de aardbeving zijn overal in Nepal grote tekorten aan water en voedsel. Er is geen elektriciteit en het telefoonnetwerk ligt plat. Met name kinderen zijn kwetsbaar, door beperkte beschikbaarheid van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen kunnen kinderen snel ziek worden en overlijden. UNICEF zorgt nu ook voor inentingen tegen de mazelen. Bij een ramp als deze zijn besmettelijke ziekten altijd erg gevaarlijk en het is cruciaal dat we nu alles inzetten om die te voorkomen. 

baby-Nepal-340

Gerelateerd aan dit onderwerp