Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Giro555 geopend voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal

27 april 2015

De mensen die getroffen zijn door de verwoestende aardbeving in Nepal hebben onze hulp dringend nodig. Daarom kondigen de 11 samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 vandaag een nationale actie af: Nederland helpt Nepal.

Nederland viert vandaag Koningsdag, maar Nepal is afgelopen zaterdag getroffen door de hevigste aardbeving sinds 80 jaar. Miljoenen mensen zijn getroffen in dit straatarme land.  Volgens de lokale autoriteiten zijn meer dan 7.000 mensen gewond geraakt. Het dodental staat inmiddels op ruim 4.000.

Naschokken

De verwachting is dat vele mensen nog onder het puin liggen. Gebieden rondom het epicentrum zijn nog altijd niet bereikt. Er wordt gevreesd voor het lot van de lokale bevolking. Mensen in de getroffen gebieden zijn bang terug te keren naar hun huizen door de sterke naschokken van de afgelopen dagen en slapen in de open lucht. 

Hulpverlening

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 leveren directe noodhulp. De getroffenen hebben dringend behoefte aan voedsel, veilig drinkwater, onderdak en medische zorg. Gezien de enorme verwoesting verwachten de hulporganisaties ook veel geld nodig te hebben voor wederopbouw.

Afgelegen gebieden

De grootste uitdaging op dit moment is de toegang tot Nepal en de afgelegen bergdorpen. Het vliegveld in Kathmandu is overbelast, dit belemmert de aanvoer van hulpverleners en hulpgoederen.

baby Nepal

Gerelateerd aan dit onderwerp