Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nepal getroffen door zware aardbeving

25 april 2015

Een aardbeving van 7.9 op de schaal van Richter heeft Nepal getroffen. Hoe groot de schade is, wordt op dit moment bekeken. Een team van UNICEF is in het gebied aanwezig.

Op dit moment wordt bekeken hoe groot de schade is die de aardbeving heeft aangericht, en welke hulp er nodig is. In Nepal wonen veel mensen in bergachtig en moeilijk bereikbaar gebied. Het land is vier keer zo groot als Nederland en één van de armste landen in de wereld. Veel gezinnen leven geïsoleerd door slechte wegen. Ook de dichtbevolkte hoofdstad Kathmandu is getroffen door het natuurgeweld. Aangezien bijna de helft van de Nepaleze bevolking kind is, verwachten onze collega's in Nepal veel slachtoffers onder de 18 jaar. 

Hulpgoederen staan klaar

De eerste lading hulpgoederen staat klaar om gedistribueerd te worden onder de getroffen bevolking. Het gaat onder andere om waterzuiveringstabletten, hygiënekits en voeding. 

De komende uren wordt meer informatie verwacht over de gevolgen van de aardbeving. De stroom is in veel gebieden uitgevallen en de communicatie met het gebied is bemoeilijkt. Het is daarom moeilijk te zeggen hoe de situatie in Nepal precies is. 

 

Nepal 2

tent Nepal

Gerelateerd aan dit onderwerp