Aanslag in Somalie eist levens van UNICEF-collegas

21 april 2015

De aanslag maandag 20 april op een VN-bus in Garowe (Somalië) kostte het leven aan vier UNICEF-collega's. Vier anderen zijn ernstig gewond. Vanuit UNICEF Nederland gaan onze gedachten naar de nabestaanden en de collega's daar.

Tijdens de korte busrit tussen het guesthouse en kantoor in de stad Garowe ontplofte een bom die vermoedelijk bevestigd was onder een stoel in de bus.

Vanuit UNICEF Nederland gaan onze gedachten naar de nabestaanden en de collega's daar.

De helden die ze waren - en zijn.

Jan Bouke Wijbrandi, directeur van UNICEF Nederland: "Werken in een land als Somalië is niet zonder risico's. Dat wisten onze collega's, maar ze accepteerden deze risico's, wetend dat juist de kinderen in dit meest achtergestelde land ter wereld afhankelijk zijn van hulp om te overleven, om zich te ontwikkelen, om een toekomst op te bouwen. Zoals Anthony Lake, mijn collega in New York, zei: "Laten we aan de overleden collega's niet terugdenken als slachtoffer, maar als de helden die ze waren - en zijn."

 

Somalie

Gerelateerd aan dit onderwerp