Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Toenemend geweld in Jemen eist hoge tol van kinderen

8 april 2015

In Jemen zijn sinds 26 maart al minstens 74 kinderen omgekomen en 44 kinderen gewond geraakt. UNICEF gelooft dat deze cijfers in werkelijkheid nog veel hoger zijn, omdat het geweld de afgelopen week is toegenomen.

Meer dan 100.000 mensen in het hele land zijn op de vlucht geslagen, op zoek naar een veiligere plek.

"Kinderen betalen een onaanvaardbaar hoge prijs voor dit conflict", aldus Julien Harneis, directeur van UNICEF Jemen vanuit de Jordaanse hoofdstad Amman. "Ze worden vermoord, verminkt en gedwongen hun huizen uit te vluchten. Hun gezondheid wordt bedreigd en hun opleiding onderbroken. Deze kinderen moeten onmiddellijk speciale bescherming krijgen van alle betrokken partijen, in lijn met de internationale mensenrechten."

Tekort aan medische voorzieningen

Ziekenhuizen kunnen de grote aantallen gewonden steeds moeilijker aan door een tekort aan middelen en medische voorzieningen. Tot nu toe zijn bij diverse aanslagen zeker drie gezondheidswerkers omgekomen, waaronder een ambulancechauffeur.

UNICEF helpt waar mogelijk

Waar de veiligheidssituatie het toelaat werken UNICEF-teams samen met partners om gezinnen van water en medische zorg te voorzien. Op radio en tv worden spotjes uitgezonden om kinderen en ouders te waarschuwen voor de gevaren van niet-ontplofte munitie.

Jemen-kinderen

Gerelateerd aan dit onderwerp