Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Foto's hulp voor kinderen na cycloon Pam

24 maart 2015

Cycloon Pam liet een spoor van vernieling achter op Vanuatu, een arme eilandengroep in de Stille Oceaan. De helft van de bevolking is getroffen, waaronder bijna 60.000 kinderen.

 

Op de foto's hieronder zie je hoe UNICEF de kinderen en hun families op Vanuatu helpt.

Foto Pam 1

Duizenden kinderen hadden geen toegang meer tot schoon drinkwater. UNICEF heeft duizenden waterzuiveringstabletten en hygiënekits uitgedeeld en gezorgd voor waterreservoirs.

Foto Pam 2

Gezinnen hebben alles verloren, behalve de bezittingen die ze konden meenemen toen ze op de vlucht sloegen voor de verwoestende wind, regen en overstromingen. Er is een tekort aan voedsel. UNICEF deelt therapeutische voeding uit aan kinderen die risico lopen op ondervoeding.

Foto Pam 3

Omdat weinig kinderen op Vanuatu ingeënt zijn en er eerder al een uitbraak van mazelen heeft plaatsgevonden, vaccineert UNICEF kinderen die kwetsbaar zijn voor deze dodelijke ziekte. De achtjarige Isabella kreeg haar mazelenvaccinatie slechts enkele dagen na de cycloon.

Foto Pam 4

Baby Penali was net een week oud toen cycloon Pam over Vanuatu raasde. Haar moeder houdt haar vast als ze wordt ingeënt tegen polio.

Foto Pam 5

Betrokken vrijwilligers pakken schoolspullen in UNICEF-rugzakken. Veel scholen zijn beschadigd of worden gebruikt als opvangcentra. Daarom zet UNICEF speciale kindvriendelijke ruimtes op waar de kinderen van Vanuatu weer kunnen leren en spelen.

Foto Pam 6

De storm heeft het dorp van de kleine Creg weggevaagd, maar onze donateurs geven hem en kinderen in de hele wereld een reden om te lachen en hoop te houden. Zelfs te midden van een ramp.

BEDANKT DAARVOOR!

Gerelateerd aan dit onderwerp