Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wereld waterdag

21 maart 2015

Op 22 maart is het Wereld Waterdag: een dag waarop UNICEF aandacht vraagt voor toegang tot schoon drinkwater. Veilig drinkwater kan namelijk voorkomen dat 1.000 kinderen per dag ziek worden en overlijden.

Veilig drinkwater kan namelijk voorkomen dat 1.000 kinderen per dag ziek worden en overlijden. Toegang tot schoon drinkwater is één van de grootste successen van de Millennium Development Goals (MDGs). Sinds 1990, toen de MDGs van start gingen, hebben ongeveer 2.3 miljard mensen toegang gekregen tot drinkwater. Hiermee is het doel ruimschoots gehaald.

"Toch is het probleem hiermee niet opgelost", stelt Sanjay Wijesekera, medewerker van UNICEF op het gebied van Water, Sanitatie en Hygiëne (WASH). "Nog steeds hebben 748 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater." Voor kinderen heeft dit grote gevolgen. Gemiddeld sterven er elke dag 1.000 kinderen aan uitdroging als gevolg van diarree. Diarree die wordt veroorzaakt door het drinken van onveilig water, slechte sanitatie en hygiëne.

UNICEF en partners blijven zoeken naar innovatieve manieren om toegang tot schoon water te realiseren. In Bangladesh wordt bijvoorbeeld regenwater opgevangen en gezuiverd. In de Democratische Republiek Congo zijn vorig jaar 229 scholen uitgerust met water en sanitaire voorzieningen.

Football for water

Om zoveel mogelijk kinderen van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te voorzien, werkt UNICEF met partners samen in Football for Water. In dit programma wordt expertise op het gebied van water gecombineerd met de kracht van voetbal om kinderen meer te leren over gezondheid en hygiëne.  En met succes. Op dit moment zijn al de leefomstandigheden van 250.000 kinderen verbeterd. Lees hier meer over Football for Water.

wwd1

WWD2