Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Bouwstenen voor een goede jeugd: Partnerschap UNICEF en LEGO

17 maart 2015

De LEGO groep, de LEGO Foundation en UNICEF zijn een samenwerking aangegaan. De samenwerking bestaat uit twee onderdelen: een partnerschap met de focus op kinderrechten en de ontwikkeling van jonge kinderen en het ander gericht op richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven.

De samenwerking bestaat uit twee onderdelen:

  1. een partnerschap met de focus op kinderrechten en de ontwikkeling van jonge kinderen.  
  2. een partnerschap gericht op richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven.

"Kinderen zijn heel belangrijk voor ons. Eén van onze kernwaarden is het ontwerpen van creatieve, kwalitatief hoogwaardige producten die de ontwikkeling van kinderen moeten stimuleren en ondersteunen," zegt Jørgen Vig Knudstorp, de directeur van de LEGO groep. "Ik ben er heel trots op dat LEGO het eerste bedrijf in de speelgoedbranche is, dat een wereldwijde samenwerking is aangegaan met UNICEF."

Samenwerking De LEGO groep en UNICEF

De LEGO groep en UNICEF gaan een driejarige samenwerking aan om de richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven onder de aandacht te brengen. De Children's Rights and Business Principles geven bedrijven handvatten om meer rekening te houden met en het ondersteunen van kinderrechten in het bedrijf zelf, in de markt en in de samenleving.De LEGO groep heeft toegezegd om ook in het eigen bedrijf een strengere naleving van kinderbescherming  te verzekeren en om hun kennis te delen met andere bedrijven.

Partnerschap LEGO Foundation en UNICEF

Het tweede partnerschap tussen de LEGO Foundation en UNICEF richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen wereldwijd, door middel van spel.  De LEGO Foundation heeft 8,2 miljoen dollar vrijgesteld voor de samenwerking die voor 3,5 jaar is aangegaan. "Dit partnerschap is een grote stap richting het creëren van een toekomst waarin onderwijs door middel van spel, kinderen motiveert om te blijven leren en creatief te zijn," zegt Hanne Rasmussen, directeur van de LEGO Foundation. 

UNI180917

UNI180924