Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF lezing: Pernille Ironside over haar werk in de Gazastrook

12 maart 2015

Zaterdag 21 maart is Pernille Ironside, hoofd van UNICEF in de Gazastrook, in Nederland en geeft ze een presentatie over haar werk voor UNICEF vrijwilligers en donateurs. De lezing vindt plaats in Heerenveen. 

Pernille Ironside is sinds augustus 2013 hoofd van het veldkantoor in de Gazastrook en heeft daarmee een heel belangrijke, maar ook zware taak op zich genomen. In 2014 is het gebied meerdere keren gebombardeerd na de ontvoeringen van drie Israëlische tieners. Bij dit conflict zijn er bijna 1.500 Palestijnse burgerslachtoffers gevallen, waaronder ook veel kinderen en jongeren.

Klaslokalen vol kogelgaten

Kinderen in de Gazastrook hebben weinig kans om zich te ontwikkelen. Het merendeel gaat maar  vier uur per dag naar school en de klaslokalen zitten vol met kogelgaten en andere beschadigingen. Zo worden ze telkens weer herinnerd aan de oorlog en daarom zijn veel kinderen ook zwaar depressief. 'Kinderen van zeven jaar hebben al drie oorlogen meegemaakt. Maar liefst 400.000 kinderen hebben dringend psychosociale hulp nodig', zegt Ironside.

Lezing en kennismaking

Op zaterdag 21 maart kunnen UNICEF vrijwilligers, donateurs en introducés kennismaken met Pernille Ironside en zal zij vertellen over haar werk en het belang van de aanwezigheid van UNICEF in de Gazastrook. De lezing is Engelstalig en vindt plaats in Heerenveen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te mailen naar: jellydeinum@hotmail.com of telefonisch bij Aline Seepma via 06-41477452. Aanmelden kan tot 18 maart. 

Pernille

Gaza