Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF in Tijd voor MAX: Ondervoeding in Mozambique

26 februari 2015

Tijd voor MAX staat woensdag 4 maart in het teken van het werk van UNICEF en dan met name op het gebied van ondervoeding in Mozambique. UNICEF-ambassadeur Monique van de Ven en UNICEF Nederland directeur Jan Bouke Wijbrandi zijn in de uitzending op 4 maart te gast.

Wat is je toekomst als je als kind ondervoed bent? Deze vraag staat centraal tijdens de UNICEF-uitzending van Tijd voor Max op woensdag 4 maart om 17.40 uur op NPO2.

Ambassadeur Monique van de Ven reisde onlangs naar Mozambique. Een land waar maar liefst 43% van de kinderen ondervoed is. Een belangrijke onderliggende oorzaak van kindersterfte. Zij ontmoet daar de bijzondere Clemetina en haar zoontje Milagre van zeven maanden. De ontmoeting maakt een diepe indruk op haar.

Te gast bij Max

Monique en Jan Bouke Wijbrandi (directeur van UNICEF Nederland) vertellen aan tafel bij Sybrand en Martine wat oorzaken zijn van ondervoeding en hoe we ervoor kunnen zorgen dat kinderen gezond opgroeien. Ook is Oscar Kersbergen te gast. Deze student geneeskunde licht toe op welke manier slechte voeding de toekomst van een kind beinvloedt. Claudia de Breij brengt in de studio een van haar liedjes ten gehore.

Het belooft een indrukwekkende uitzending te worden. Dus kijk!

 

Tijd voor Max: woensdag 4 maart, 17.40 uur op NPO 2.

Gerelateerd aan dit onderwerp