Stichting Textiel Plus doneert opbrengst tentoonstelling aan UNICEF

26 februari 2015

Tijdens het Textiel Festival in Leiden wordt er een tentoonstelling gehouden van de Stichting Textiel Plus. De gehele opbrengst komt ten goede aan de actie 'Stop Tetanus', een wereldwijde actie van Kiwanis in samenwerking met UNICEF.

In de aanloop naar deze tentoonstelling is gestart met een poppenproject. De poppen worden door Kiwanis gegeven aan kinderen die een lange behandeling moeten ondergaan in een ziekenhuis. De Kiwanispop is een soort van maatje, de kinderen kunnen ermee spelen, maar het kan ook troost bieden. Hiernaast wordt de pop ook gebruikt als communicatiemiddel; verplegers en artsen kunnen ermee wat er gaat gebeuren of het kind kan aanwijzen waar hij/zij pijn heeft.  

Voor de tentoonstelling van de Stichting Textiel Plus is een groot aantal kunstenaars gevraagd om de pop te verwerken in een kunstwerk. Deze stukken worden tijdens de tentoonstelling per opbod verkocht. De gehele opbrengst hiervan gaat naar de actie 'Stop Tetanus'.

De tentoonstelling is van 13 t/m 16 mei in het Scheltema gebouw in Leiden. Het adres is Marktsteeg 1, 2312 CS  Leiden. 

Kiwanispop

Gerelateerd aan dit onderwerp