Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Facebook vragen beantwoord door UNICEF ambassadeur Monique van de Ven

15 februari 2015

Monique van de Ven was afgelopen week in Mozambique om aandacht te vragen voor het werk van UNICEF. In dit land zijn veel kinderen ondervoed. Via Facebook kreeg zij verschillende vragen. Lees hier haar antwoorden.

Vraag van Jacqueline van Lier

Weten de vrouwen en kinderen dat hun foto's op Facebook terechtkomen en daarmee voor de hele wereld te zien zijn?  

Antwoord Monique:
Dank je wel Jacqueline. Super goeie vraag. Ik heb zelf eigenlijk geen idee hoe dat werkt. Dus ik heb even navraag gedaan. Het is zo dat de mensen van tevoren op de hoogte worden gesteld, dat het materiaal (foto's en films) wordt gebruikt als campagnemateriaal. Maar super leuk dat je een vraag hebt gesteld.

 

 

 

Vraag van Bianca Gaal van Es

Ik vraag me af hoe je dit doet Monique, mijn moederhart zou breken en huilen bij het zien van dit grote leed bij zulke kleine kindjes !! Ik zou ze allemaal mee willen nemen !! Groot respect ook voor UNICEF.

Antwoord Monique:
Lieve Bianca, soms vraag ik mezelf dat ook wel eens af, hoe je dit doet. Maar het moet! En dat motiveert mij om hier te helpen, te kijken, jou te overtuigen van al het waanzinnig goeie werk dat UNICEF doet. En ja, mijn moederhart breekt af en toe. En dat zie je ook wel hoor, ik huil heel veel.

 

 

 

 

Vraag van Sara Nguyen

Hoe zorgt UNICEF ervoor dat kinderen het gevoel weer krijgen dat ze kind zijn?

Antwoord Monique:
Lieve Sara, ja ik begrijp je vraag. Heel moeilijk om te bedenken dat kinderen echt kind kunnen zijn. Maar ik heb hier vanmorgen zo'n geweldig spelletje gezien. Dan hebben ze een zakje gevuld met zand en dat wordt een bal. En die gooien ze naar elkaar. En dat is gewoon tikkertje spelen met een bal. En op een gegeven moment gooide ze dat op mij en toen dacht ik ik ga gewoon mee doen. Je voelt dat kinderen hier absoluut kind kunnen zijn, maar ze moeten wel een beetje geholpen worden.

 

 

 

Vraag van Dick Voogd

Hoe is het met het onderwijs gesteld in Mozambique?

Antwoord Monique:
Hi Dick, geweldige vraag. Tuurlijk, heel erg belangrijk onderwijs. Ik denk dat het steeds beter gaat. En de regering ziet ook, de overheid ziet ook hoe belangrijk het is om te investeren in onderwijs. Dus leraren krijgen een betere opleiding, kinderen worden gestimuleerd naar school te gaat.
UNICEF zorgt voor warme maaltijden op scholen zodat kinderen het aantrekkelijk vinden om naar school te gaan. En met een gevulde maag kun je toch net even wat beter leren. Dus het gaat beter, maar we moeten blijven helpen.

 

 

 

Vraag van Coralie Manson

Wat doet UNICEF op dit moment in Mozambique en heb je het idee dat deze acties op dit moment de juiste zijn? Wat kunnen we vanuit Nederland nog meer doen om te helpen.

Antwoord Monique:
Beste Coralie, op dit moment doet UNICEF hier in Mozambique ontzettend veel aan het voorkomen van ondervoeding. Maar we zorgen ook voor voorlichting. Omdat vrouwen toch heel vaak niet weten dat borstvoeding ontzettend belangrijk is.

De kinderen worden nu gemonitord. 80% van de kinderen is hier nu in beeld gebracht. Ze worden bereikt. Zij worden gewogen en gecontroleerd op ondervoeding. Als het nodig is krijgen zij tijdig bijvoeding. Ook krijgen de kinderen vitamine A.

Dus er wordt ontzettend veel gedaan. Echt, ik ben onder de indruk van wat UNICEF hier allemaal voor elkaar krijgt. En natuurlijk kunnen jullie helpen vanuit Nederland met een beetje steun.

Tijd voor Max

Kijk voor een uitgebreid verslag van de reis van Monique naar Tijd voor Max op woensdag 4 maart aanstaande, om 17.40 uur op NPO1.


Video: antwoord op de vraag van Jacqueline


Video: antwoord op de vraag van BiancaVideo: antwoord op de vraag van Sara


Video: antwoord op de vraag van DickVideo: antwoord op de vraag van Coralie

Gerelateerd aan dit onderwerp