Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Drielingbroertje overleden

13 februari 2015

Een van de drielingbroertjes die tijdens een winterstorm in Libanon werden geboren, is na 20 dagen overleden. Het jongetje was te zwak om te overleven in de barre omstandigheden van een vluchtelingenkamp.

Het jongetje, Khalid, was de kleinste van de drie. Vader Saleh wordt verscheurd door verdriet. Eerder overleed zijn vrouw tijdens de geboorte van de drieling. ''Ik blijf mezelf vertellen dat God bepaalt wanneer iemand moet sterven. Zo kan ik hopelijk accepteren dat Khalid maar 20 dagen mocht leven.'' Twee jaar geleden vluchtten Saleh en zijn vrouw voor het geweld in hun geboorteland Syrië. Het jonge gezin woonde tot voor kort samen in een
vluchtelingenkamp in Libanon, tot het noodlot toesloeg. Nu zorgt Saleh in barre
omstandigheden voor zijn kinderen. ''De buren doen er alles aan om ons te helpen,'' vertelt de jonge vader. ''En zonder de steun van hulporganisaties zou ik niet weten hoe ik het moest redden. Ik krijg dekens, melk en luiers voor de baby's. Maar iedere dag is een worsteling.''

Met veel helpende handen lukt het Saleh aardig om zijn kinderen te verzorgen. Dat doet hij in nagedachtenis van zijn vrouw. ''Ze is onvervangbaar,'' zegt hij. ''Maar ik heb haar beloofd dat ik voor de kinderen zou zorgen. Ik wil dat ze allemaal groot en sterk worden en naar school kunnen gaan. Ik zal altijd aan hun zijde blijven staan.''

Het gezin van Saleh is niet het enige gezin dat grote moeite heeft om te overleven. Miljoenen Syrische kinderen overwinteren in de meest barre omstandigheden. UNICEF helpt met dekens, warme kleding en schoenen. Maar meer hulp is dringend nodig om kinderen te beschermen tegen de winterkou.

Drieling

Saleh zorgt samen met zijn moeder voor de twee baby's die nog leven.

Drieling

De drieling vlak na hun geboorte. 

Gerelateerd aan dit onderwerp