Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Namens alle kinderen, bedankt!

5 februari 2015

Duizenden kinderen in nood hebben onder andere warme kleding, voedsel en medicijnen gekregen. Dankzij de steun van iedereen aan de campagne 'De wereld brandt, maar kinderen hebben 'm niet aangestoken' kon UNICEF levensreddende noodhulp uitbreiden.2014 was een verschrikkelijk jaar voor kinderen. 15 miljoen kinderen raakten betrokken bij conflicten in onder meer Irak, Zuid-Soedan, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek.  Daarnaast werd West-Afrika getroffen door ebola. Nog nooit werden zoveel kinderen geconfronteerd met geweld, angst, honger en ziekte. Nog nooit moesten zoveel kinderen zien te overleven in noodsituaties. Nog nooit was voor zoveel kinderen hun toekomst in gevaar.

Om deze kinderen te kunnen helpen met voeding, water, dekens, medische zorg en onderwijs, riep UNICEF in de laatste maanden van 2014 het Nederlandse publiek op om hen te steunen. Dat gebeurde op allerlei manieren waaronder via nu.nl, een tv-commercial, publicaties in de dagbladen en op de radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, 100%NL en Radio 538.

Veel mensen reageerden, stuurden een sms of maakten een gift over.  En daar zijn we heel erg blij mee. We willen iedereen die ons heeft gesteund ontzettend bedanken. Want hierdoor kunnen we veel voor deze kinderen betekenen. Zo hebben we onder andere gezorgd voor winterkleding voor Syrische kinderen, voeding voor ondervoede kinderen in Zuid-Soedan en opvang voor vluchtelingen in Irak. 

UNICEF zet zich onverminderd in voor kinderen in élke noodsituatie. Als wereldwijde VN-organisatie is UNICEF in meer dan 190 landen aanwezig. We zijn er voor, tijdens en na een noodsituatie. UNICEF heeft de expertise, de mensen, de goederen en het mandaat om kinderen in nood van levensreddende hulp te voorzien. We zorgen voor schoon water, sanitaire voorzieningen, voedsel en medische zorg. Daarnaast is UNICEF actief op het gebied van kinderbescherming en onderwijs.

Conflicten en rampen hebben een enorme impact op het leven en de kindertijd van kinderen. Hun gezondheid komt in gevaar, ze lopen trauma's op en gaan vaak maanden niet naar school waardoor hun ontwikkeling achterblijft. Bij UNICEF zetten we ons in voor álle kinderen. We willen elk kind de kans te geven om kind te zijn, te overleven en zich te ontwikkelen.Libanon1

Libanon4

 

Gerelateerd aan dit onderwerp