Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Jongerenpanel 2015 van start!

4 februari 2015

Een jaar lang meedenken én meebeslissen met UNICEF. Tijdens de selectiedag werden 10 jongeren geselecteerd voor het UNICEF Jongerenpanel 2015.

19 jongeren kwamen naar het kantoor van UNICEF om hier te luisteren naar verhalen uit het veld, na te denken over nieuwe activiteiten van UNICEF én een knallende presentatie neer te zetten. Dit allemaal om misschien wel een plekje te veroveren in het nieuwe UNICEF Jongerenpanel. Want het werk van het Jongerenpanel uit 2014 zit er weer op. Op de vraag van UNICEF directeur Jan Bouke Wijbrandi of het oude Jongerenpanel het erg vindt om het stokje over te dragen klinkt een harde ''jaaa'' in koor.

Echt iets toevoegen aan UNICEF

10 jongeren die vandaag meedoen aan de selectiedag zullen een jaar lang meedenken en meebeslissen met UNICEF. Jan Bouke Wijbrandi opent de dag: ''Het is heel erg belangrijk dat we juist bij jongeren al aandacht besteden aan kinderrechten. Jullie zijn de rechters, ondernemers en artsen van morgen. Als je er vroeg mee begint zal je later altijd rekening houden met kinderrechten.''. De jongeren uit het Jongerenpanel zullen écht iets kunnen toevoegen aan UNICEF. Jan Bouke moedigt hen aan: ''Wees vooral kritisch! Reageer op wat wij doen en kom met ideeën hoe het beter kan. Op naar een fantastisch nieuw Jongerenpanel!''

Contact met Soedan

Tijdens de dag wordt er via skype contact gelegd met Lotte van 't End die werkzaam is voor UNICEF Soedan. Ze legt de jongeren uit wat noodhulp in Soedan precies inhoudt. Zo vertelt ze dat UNICEF zich in het land onder andere bezighoudt met gezondheidszorg, schoon water, voeding en onderwijs. En ook met het herenigen van kinderen met hun ouders die door het geweld vaak van elkaar gescheiden zijn geraakt.

Sportief evenement voor UNICEF

Na een inspirerende ochtend worden de jongeren aan het werk gezet. Ze krijgen als opdracht een sportief UNICEF evenement op te zetten. In verschillende groepjes werken de jongeren hard aan de opdracht. Er wordt groots gedacht en veel overlegd: ''Het soort sport is heel belangrijk, kinderrechten moeten erin terugkomen en hoe gaan we jongeren tussen de 13 en 15 bereiken?'' 

Het UNICEF Jongerenpanel 2015

Na de selectiedag zijn er uit de groep van 19 jongeren 10 nieuwe toppers geselecteerd. Deze jongeren zullen dit jaar hun stem laten horen voor UNICEF:

Charlotte Carella uit Amersfoort
Dijana Panic uit Alphen aan den Rijn
Emmeke van der Velde uit Oegstgeest
Julia Smit uit Huizen
Lara Guerrini uit Hoofddorp
Laxshmi Dharmavasan uit Oegstgeest
Niels van Doormalen uit Valkenswaard
Robin Vrijhoeven uit Leiderdorp
Siún Post uit Amsterdam
Wies Ruyters uit Eindhoven

 

 

1

Het Jongerenpanel van vorig jaar helpt mee tijdens de selectie

2

3

Gerelateerd aan dit onderwerp