Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Groot vluchtelingenkamp geopend in Turkije

27 januari 2015

Ruim 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen zijn de grens overgestoken met Turkije. Deze week opent het drieëntwintigste vluchtelingenkamp dat deze stroom het hoofd moet bieden. Hier kunnen 35.000 vluchtelingen, voornamelijk uit Kobani, onderdak vinden.

Met rijen tenten, een ziekenhuis en een school voor 10.000 kinderen is vluchtelingenkamp Suruc het grootste kamp in Turkije tot nu toe. Het land doet er alles aan om vluchtelingen op te vangen, maar de nood is hoog. Naar schatting overleven bijna 1,5 miljoen mannen, vrouwen en kinderen op straat, in leegstaande gebouwen en in zelfgemaakte hutten. Met de winter op komst is dit een levensbedreigende situatie voor kwetsbare kinderen.

UNICEF zorgt voor onderwijs voor kinderen in kampen en daarbuiten. We hebben tientallen scholen gebouwd en voorzien van meubilair, onderwijs en getrainde leerkrachten. Ook in kamp Suruc zorgt UNICEF voor het onderwijs en een kindvriendelijke ruimte, waar kinderen spelenderwijs hun trauma's kunnen verwerken.

Voorbereid op een koude winter

De temperaturen in het zuiden van Turkije komen 's nachts flink beneden het vriespunt uit. We zetten alle zeilen bij om kinderen te voorzien van warme kleding en medische zorg. Vooral luchtweginfecties maken veel kinderen ziek. Kou, sneeuw en wind hebben genadeloos toegeslagen. Zo'n 100.000 kinderen krijgen in elk geval warme kleding, maar de nood is nog vele malen hoger. Tot nu toe is er niet voldoende geld ingezameld om alle kinderen tegen
de ijzige kou te beschermen.

 

 

Libanon4

Libanon1

Gerelateerd aan dit onderwerp