Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Syrische drieling geboren tijdens winterstorm

26 januari 2015

Winterstorm Zina bracht een lading sneeuw, koude wind en vrieskou met zich mee. De duizenden Syrische vluchtelingen in Libanon die in zelfgemaakte hutten wonen, konden zich nauwelijks beschermen tegen het weer. Midden in het natuurgeweld vond een bijzondere geboorte plaats.

Tijdens de woeste winterstorm Zina werd de drieling Riad, Khaled en Ahmed geboren. De piepkleine broertjes kwamen ter wereld in een vluchtelingenkamp in Libanon. Het is voor hen een zware start op deze aarde, want hun moeder overleefde de geboorte niet. Papa staat er alleen voor, maar krijgt nu hulp van UNICEF en haar partners. Rond de tent waar het kersverse gezin woont ligt een dik pak sneeuw en de wind heeft er vrij spel.

UNICEF en haar partnerorganisatie Beyond Association zorgen ervoor dat er iedere dag een
dokter langs komt om de baby's te controleren. Ook wordt het jonge gezin voorzien van voldoende melk. Naar omstandigheden gaat het goed met de drieling. Ze liggen veilig onder een warmtelamp en een paar dikke dekens.

Vrieskou

De winterstorm is voorbij, maar de winter is pas net begonnen. Miljoenen Syrische kinderen overwinteren in de meest barre omstandigheden. Sommigen slapen in een tochtige tent, maar de meeste kinderen overleven op straat. Sneeuw, wind en vrieskou hebben genadeloos toegeslagen.

We doen er alles aan om deze kinderen te helpen. UNICEF zorgt voor warme dekens, kleding en medicijnen om kwetsbare kinderen de winter door te helpen. Maar de nood is hoog en er zijn te weinig middelen om alle kinderen te bereiken.

Drieling

Drieling 2

Libanon4

Gerelateerd aan dit onderwerp