Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF trots op partnership met Philips Foundation!

22 januari 2015

Op woensdag 21 januari werd het Partnership van UNICEF met de Philips Foundation wereldwijd bekend gemaakt. UNICEF en de Philips Foundation gaan samenwerken aan de ontwikkeling van zorginnovaties voor kinderen tijdens de eerste 1000 dagen van hun leven.

In de eerste 1000 dagen van het leven van een kind- gerekend vanaf de groei van een kindje in de buik van de moeder-  wordt de basis gelegd om gezond op te kunnen groeien. UNICEF en de Philips Foundation beginnen in Nairobi een innovatief project waar moeders en kinderen in de meest afgelegen gebieden betere toegang tot gezondheidszorg moeten krijgen.

18 miljoen moeders 

"We spannen ons in om kinderen een optimale levensstart te bieden, want goede zorg in de jongste jaren legt de beslissende basis voor de toekomst. Op dit moment ontvangen ongeveer 18 miljoen moeders over de hele wereld geen adequate prenatale en postnatale zorg," vertelt Sharad Sapra, Directeur van het UNICEF Innovation Center. Door samenwerking met de Philips Foundation kunnen experts werken aan innovatieve technologieën om de zorg voor moeders en kinderen te verbeteren. Philips en UNICEF  doen dit op lokaal niveau door middel van co-creatie. Dat biedt de unieke kans om heel direct te werken met de concrete behoeften van de lokale  gemeenschappen.

Onderzoek, ontwerp en technologie 

De Philips Foundation, werd in 2014 opgericht en gaat de expertise van Philips op het gebied van onderzoek, ontwerp en technologie inzetten voor moeders en kinderen. "Veel wereldproblemen kunnen alleen opgelost worden door sector-overschrijdende samenwerking," zegt Ronald de Jong, Chief Market Leader van Royal Philips en voorzitter van de Philips Foundation. "Bundeling van onze expertise en inspanningen  is een logische en veelbelovende stap om invulling te geven aan de missie van Philips om in 2025 de levens van 3 miljard mensen te verbeteren."

 

Tegelijk met UNICEF is de  Philips Foundation ook een partnership aangegaan met het Rode Kruis.

Kenia UNI174102

Gerelateerd aan dit onderwerp