Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

58 miljoen kinderen niet naar school

22 januari 2015

Wereldwijd kunnen 58 miljoen kinderen niet naar de basisschool. Vooral kinderen uit de armste groeperingen in ontwikkelingslanden hebben amper kans zich te ontwikkelen.

UNICEF roept op de uitgaven voor onderwijs beter te verdelen en gericht in te zetten op onderwijs voor de armste kinderen. Veel te veel kinderen krijgen onvoldoende onderwijs, "terwijl armoede, gewapende conflicten en discriminatie het leren nog moeilijker maken", aldus Yoka Brandt, plaatsvervangend directeur van het UNICEF-hoofdkantoor in New York, tijdens het World Economic Forum in Davos.

Minder ontwikkelingsgeld voor onderwijs

Een van de millenniumdoelen was vóór 2015 alle kinderen toegang tot basisonderwijs te geven. De armere landen geven echter steeds minder uit aan onderwijs en sinds 2009 is het ontwikkelingsgeld voor onderwijs sinds met 10 procent afgenomen.

Meisje Filipijnen 

Tsjaad schoolbordje

58miljoenkinderen

 

Gerelateerd aan dit onderwerp