Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

‘Den Haag voor UNICEF 2015’ gestart

20 januari 2015

Op dinsdag 20 januari wordt het 'Den Haag voor UNICEF 2015'- jaar officieel gestart door wethouder Ingrid van Engelshoven (Internationaal en Onderwijs) en UNICEF ambassadeur Paul van Vliet.

De cabaretier sprak tijdens de startbijeenkomst op het Hofstad Lyceum met enkele leerlingen over zijn en hun kindertijd, vanuit de gedachte dat de kindertijd van onschatbare waarde is om je ten volle te ontplooien. Dat is ook de lijn van de campagne 'Den Haag voor UNICEF 2015: Zoveel begint bij een kind', die tegelijk van start ging. 

Internationale Stad van Vrede en Recht 

Den Haag, Internationale Stad van Vrede en Recht, ondersteunt sinds 2005 om de twee jaar een organisatie die zich internationaal inzet voor vrede en recht. Tien jaar geleden was UNICEF het eerste goede doel. Na het Rode Kruis, Warchild, AMREF Flying Doctors en Save the Children gaat Den Haag in 2015 weer in actie komen voor UNICEF. Het College van B&W heeft UNICEF als goed doel voor de stad geselecteerd vanwege het 60-jarig bestaan van UNICEF Nederland en de bijzondere relatie die de VN-stad en de VN-kinderrechtenorganisatie van oudsher hebben.

Indonesië 

UNICEF is een van de grootste kinderrechtenorganisaties van de wereld. In 190 landen helpt UNICEF kinderen met beter onderwijs, vaccinaties, drinkwatervoorzieningen en noodhulp. Het geld dat in het actiejaar in Den Haag wordt ingezameld zal UNICEF inzetten om in Indonesië  een einde te maken aan kindhuwelijken.

Ambassadeurs

Bij de bekendmaking op het Hofstad Lyceum waren ook de Den Haag voor UNICEF-ambassadeurs aanwezig zijn die zich een jaar lang zullen inspannen om Den Haag te mobiliseren voor UNICEF: Mark Boulas (oprichter en executive producer van Rockstone Sessions), Willem Post (commentator en Amerika-deskundige), Ouafa Oualhadj (debatleidster, journaliste en studente), Nicolette Krul (presentatrice Omroep West), Michel Rogier (coördinator Hofstad Lyceum) en Bruno Bruins (oud-wethouder, voorzitter Raad van Bestuur UWV en voorzitter Ondernemersgala).

Evenementen 

In 2015 zullen diverse evenementen, waaronder het Ondernemersgala Den Haag, de City-Pier-City-loop en het Just Peace-weekend, in het teken staan van het goede doel. UNICEF zal actief scholen, bedrijven, sportverenigingen en andere partijen in de stad benaderen om mee te doen. Ook medewerkers van de gemeente Den Haag zullen zich een jaar lang gaan inzetten voor het goede doel.   

 

Meer informatie: www.denhaagvoorunicef.nl

Paul Van Vliet _zoveel Begint

Gerelateerd aan dit onderwerp