Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF brengt hulpgoederen naar overstroomd Malawi

15 januari 2015

Duizenden ontheemden in Malawi krijgen van UNICEF tenten, dekens, kookgerei, muskietennetten, emmers en hygiëne kits, bestaande uit artikelen voor persoonlijke verzorging. Ook stuurt UNICEF chloor voor waterzuivering en latrines, om de uitbraak van gevaarlijke ziekten te voorkomen.

Ook stuurt UNICEF chloor voor waterzuivering en latrines, om de uitbraak van gevaarlijke ziekten te voorkomen. De overstromingen in Malawi bemoeilijken het sturen van hulpgoederen.

De hevige regenval van de voorbije dagen zorgde voor grote schade aan gewassen, vee en huizen. In Lilongwe raakten duizenden mensen dakloos. In het meest zuidelijke district van Nsanje zijn veel wegen onbegaanbaar en zijn een aantal dorpen afgesneden van de buitenwereld. Het zijn de ergste overstromingen in het land sinds 1964. De president riep inmiddels al de noodtoestand uit.

Onbegaanbare wegen

De regering van Malawi lanceerde een oproep naar de internationale gemeenschap voor steun, vooral in de verstrekking van tenten, voedsel en non-food artikelen (dekzeilen, keukengerei en dekens), evenals ondersteuning bij het uitvoeren van zoek- en reddingsoperaties. UNICEF maakt samen met de overheid en andere VN-agentschappen een stand van zaken op. De slechte infrastructuur en onbegaanbare wegen maken dit niet eenvoudig.

_80272084_malawi

_80260232_malawiboy

Gerelateerd aan dit onderwerp