Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

IKEA Foundation haalt 10,1 miljoen euro op voor UNICEF en Save the Children

15 januari 2015

Door het aanschaffen van knuffels en kinderboeken hebben miljoenen klanten van IKEA meegedaan aan de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs, waarmee maar liefst 10,1 miljoen euro opgehaald is voor UNICEF en Save the Children. 

Voor elke knuffel of kinderboek dat in november en december 2014 in IKEA winkels wereldwijd verkocht werd, heeft de IKEA Foundation 1 euro gedoneerd aan onderwijsprogramma's van UNICEF en Save the Children. Hiermee werd in totaal een bedrag opgehaald van 10,1 miljoen euro. Een geweldig resultaat!

Programma's voor beter onderwijs

Dankzij deze donatie kan UNICEF ervoor zorgen dat meer kinderen in arme gebieden toegang hebben tot hoogwaardig onderwijs; ook kinderen met een handicap of kinderen uit etnische minderheidsgroepen. Met het geld worden scholen gebouwd, lesmaterialen beschikbaar gesteld, leraren getraind en kinderbeschermingssystemen verbeterd. De donatie gaat specifiek naar het Schools for Africa initiatief in acht Arikaanse landen en het Schools for Asia initiatief in China. 

School onmisbaar voor de toekomst van een kind

Josephine Bourne, hoofd Onderwijs bij UNICEF, zegt: "De meest kwetsbare en buitengesloten kinderen een kans geven om naar school te gaan en te leren is essentieel voor het opbouwen van hun toekomst. Dit moet geen enkel kind worden ontnomen als gevolg van armoede, ziekte, geslacht, conflict of een ramp, zoals de ebola uitbraak in Guinee, Liberia en Sierra Leone. UNICEF is dankbaar voor de trouwe van de steun van de IKEA Foundation, IKEA klanten en IKEA collega's over de hele wereld. Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen krijgen waar ze recht op hebben: goed onderwijs!"

Ikea Foto 1

Ikea Foto 2

Gerelateerd aan dit onderwerp