Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Dringend voedsel nodig voor Syrische kinderen

8 december 2014

Vanwege de bezuinigingen op voedselhulp voor 1,7 miljoen Syriërs doen UNICEF en het World Food Programme (WFP) een dringende oproep voor steun aan de hele regio.

Bezuinigingen op voedsel verhogen gezondheidsrisico's en vormen een bedreiging voor het welzijn van kinderen, vooral tijdens de wintermaanden. Kinderen, moeders die borstvoeding geven, gehandicapten en ouderen zijn door deze bezuinigingen zijn extra kwetsbaar. 

De kans neemt toe dat kinderen worden gedwongen te werken, zodat het gezin kan rondkomen en voedsel kan betalen. Dit kan ook weer leiden tot meer schooluitval.

Aanhoudende crisis

"Syrische kinderen en hun families moeten een hele hoge prijs betalen voor de aanhoudende crisis," zegt Maria Calivis, UNICEF-directeur voor de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika. "Vooral in de winter zal het voedseltekort een enorme impact op ze hebben."

Als er genoeg financiering is, kan het WFP weer hulp bieden aan Syrische kinderen met behulp van een vouchersysteem dat ervoor zorgt dat gezinnen voedsel kunnen kopen op de lokale markten.

UNICEF doet een dringende oproep aan donorlanden om door te gaan met steun voor de Syrische kinderen en hun familie om een nog grotere ramp te voorkomen.

Syrië UNI142957

Turkije UNI171863

Gerelateerd aan dit onderwerp