Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

imagine

20 november 2014

Zing samen met wereldsterren John Lennons' Imagine voor een betere wereld voor kinderen. 

Iedereen kan samen met wereldsterren meezingen met een nieuwe wereldversie van John Lennon's Imagine. Dat maakt UNICEF vanmiddag bekend tijdens een speciaal event in de United Nations General Assembly Hall in New York. Yoko Ono, producer/dj David Guetta en vele internationale sterren waaronder Will.i.am en Katy Perry werken aan het initiatief mee.

#IMAGINE 

Meedoen kan via de speciale app. Meer informatie vind je op http://imagine.unicef.org

De opnamen worden gebruikt in een meertalige 'wereldversie' van Imagine, geproduceerd door David Guetta. Iedereen die meedoet heeft dus kans zijn of haar stem en videobeeld terug te zien in het uiteindelijke nummer dat voor het eind van het jaar wordt uitgebracht.

Voor elk kind

"Het Verdrag voor de Rechten van het Kind roept ons niet alleen op om te denken aan een betere wereld voor kinderen, maar ook om die werkelijkheid te laten worden," zegt directeur Anthony Lake van UNICEF Internationaal. "Het #IMAGINE project geeft mensen over de hele wereld de kans mee te doen met een wereldwijde beweging voor kinderrechten, voor elk kind wereldwijd. Met hun ideeën, visies en hun stemmen".

Dreamer2

Het VN-Kinderrechtenverdrag bestaat 25 jaar

Op 20 november bestaat het Verdrag voor de Rechten van het Kind 25 jaar. Lees hier meer: www.unicef.nl/kinderrechten