Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Het Klokhuis en UNICEF in Guatemala

19 november 2014

Op 20 november bestaat Het Verdrag voor de Rechten van het Kind 25 jaar. Daarom is Het Klokhuis in juni dit jaar naar Guatemala afgereisd. Daar heeft Het Klokhuis samen met UNICEF twee afleveringen gemaakt over ondervoeding en onderwijs.

Het Klokhuis maakte samen met UNICEF twee speciale uitzendingen over kinderrechten. Donderdag 20 november en vrijdag 21 november zijn de uitzendingen te zien om 18.24 op NPO3.

Presentatrice Nienke de la Rive Box reisde voor de afleveringen naar Guatemala en bezocht hier de 12-jarige Higinia en de 13-jarige Santos. De afleveringen gaan over ondervoeding en onderwijs.

Ondervoeding

Een belangrijk kinderrecht is het recht op voldoende gezonde voeding. Toch zijn er nog veel plekken in de wereld waar kinderen niet genoeg gevarieerd eten krijgen. Nienke gaat op bezoek in Guatemala. Een prachtig en vruchtbaar land. Toch zijn er veel kinderen ondervoed. Nienke legt uit hoe dat komt en laat zien met welke hulpprogramma's UNICEF probeert om verandering te brengen in deze situatie.           
 
Uitzending 20 november 2014, 18.24 op NPO3

Onderwijs

Een ander heel belangrijk kinderrecht is het recht op onderwijs. Bijna de helft van de kinderen in Guatemala maakt de basisschool niet af. Hoe komt dat? Santos (13) laat aan Nienke zien welke hulpprojecten er worden opgezet door UNICEF om kinderen ook daar goed onderwijs te geven.   
    
Uitzending 21 november 2014, 18.24 op NPO3

De speciale uitzendingen zijn mooi en leerzaam. Kijken dus!

Gerelateerd aan dit onderwerp