Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Viering 25 jaar Kinderrechtenverdrag op Kinderrechtentop

18 november 2014

Op 20 november bestaat het Kinderrechtenverdrag 25 jaar. Op deze dag organiseert UNICEF - samen met het Kinderrechtencollectief - een Kinderrechtentop in de Hooglandse Kerk in Leiden.

Tijdens de Kinderrechtentop wordt stilgestaan bij de invloed van het Kinderrechtenverdrag op de positie van het kind, wat er de afgelopen jaren is bereikt en wat er nog moet gebeuren zodat álle kinderen krijgen waar ze recht op hebben.

Kinderrechtenverdrag verankeren in de maatschappij

IVRK25 LogoKinderen en jongeren spreken in ronde-tafel-discussies met wetenschappers, professionals, beleidsmakers en andere betrokkenen over de mogelijkheden om het Kinderrechtenverdrag verder te verankeren in de maatschappij. De verwachting is dat alle deelnemers zich committeren om de rechten van kinderen en jongeren een stap verder te brengen.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is in de morgen in de Hooglandse Kerk in Leiden aanwezig bij de Kinderrechtentop. Direct na het ochtendprogramma bezichtigt zij samen met de door UNICEF benoemde Koningin van de Jeugd, Linda Gebel, een aantal kunstwerken en spreekt met de kunstenaars. De kunstwerken, wereldbollen van licht, waarin één van de kinderrechten wordt uitgebeeld, zijn door kinderen gemaakt.

De Kinderrechtentop is onderdeel van de Kinderrechtenweek 2014, die van 17 tot en met 21 november in Leiden wordt georganiseerd door de Universiteit Leiden, de Gemeente Leiden en UNICEF Nederland.

IVRK3

KT1