Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen maken kans op droombaan bij IKEA

10 november 2014

Kinderen uit Nederland opgelet! IKEA gaat op zoek naar een nieuwe knuffelontwerper ter ere van de jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Ontwerpers in de dop maken kans op deze droombaan door mee te doen aan een internationale tekenwedstrijd.

Het woonwarenhuis roept kinderen t/m 12 jaar op om een tekening van hun droomknuffel in te leveren bij een IKEA winkel in Nederland. Uiteindelijk neemt IKEA de 10 beste internationale ontwerpen daadwerkelijk in productie. Deze knuffels zijn tijdens de Pluchen Speelgoedactie van volgend jaar in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij IKEA winkels over de hele wereld.

Pluchen speelgoedactie

IKEA organiseert de internationale tekenwedstrijd ter ere van de jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Tot en met 4 januari doneert de IKEA Foundation wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. De actie heeft sinds de start in 2003 wereldwijd 67 miljoen euro opgebracht. Dat staat gelijk aan betere schoolvoorzieningen voor 11 miljoen kinderen in 46 landen. Van Angola tot China, Madagaskar en Bangladesh.

Onderwijs in Madagaskar

"Dankzij de Speelgoedactie van de IKEA Foundation kunnen we ontzettend veel kinderen over de hele wereld een betere toekomst geven. Bijvoorbeeld in Madagaskar. Hier gaan maar liefst 1,5 miljoen kinderen niet naar school, vaak omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Terwijl goed onderwijs juist op Madagaskar, waar bijna de helft van de bevolking onder de 18 jaar is, onmisbaar is. UNICEF ondersteunt scholen met onder meer duurzame klaslokalen, wc's, waterputten, lesmateriaal en trainingen voor leraren. De Speelgoedactie levert een onmisbare bijdrage aan het onderwijsproject in Madagaskar. Een samenwerking trots op te zijn", aldus Renate Gerschtanowitz-Verbaan, ambassadeur van UNICEF Nederland.

Meer weten?

IKEA3

IKEA1

Gerelateerd aan dit onderwerp