Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Leiden viert kinderrechten en zingt samen met Monsif

6 november 2014

Op 6 november wordt in Leiden, tijdens de Lichtjesparade, de sfeerverlichting ontstoken door 1000 leerlingen van diverse basisscholen in Leiden.

Kinderrechtenlied

Om dit jubileum extra kracht bij te zetten, is samen met rapper-singer Monsif een bijzonder lied geschreven met de titel 'Heartbeat'. Samen met de 1000 deelnemende scholieren zal Monsif dit lied voor het eerste live zingen in Leiden op de avond van de Lichtjesparade. UNICEF ambassadeur Sipke Jan Bousema zal de kinderen op de Nieuwe Rijn ontvangen. Met het lied wordt alvast stilgestaan bij de nationale en internationale viering van het Verdrag van de Rechten van het Kind tijdens de Kinderrechtenweek van 17 - 20 november.

Behalve het zingen van het lied, hebben de kinderen ook samen met kunstenaars gewerkt aan het maken van een wereldbol, waarin één van de kinderrechten wordt uitgebeeld. Deze bollen staan vanaf 17 november in de stad Leiden, zodat iedereen ze kan komen bekijken.

IMG-20141106-WA0009.jpg

Leerlingen van verschillende basisscholen in Leiden

IMG-20141106-WA0018.jpg

Monsif zingt het Kinderrechtenlied

IVRK25 LogoKinderrechtenweek

Op 20 november bestaat het Verdrag voor de Rechten van het Kind 25 jaar. UNICEF Nederland, de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden bundelen hun krachten en staan samen stil bij dit bijzondere jubileum. In het bijzonder met een speciale Kinderrechtenweek van 17 tot en met 21 november.

Kinderrechtentop

Op 20 november organiseert UNICEF de Kinderrechtentop. Tijdens deze conferentie gaan kinderen en jongeren, beleidsmakers en andere professionals werken aan een verdere verankering van het Verdrag in de maatschappij.