Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Schimmel op de muren in het enige kinderziekenhuis in CAR

5 november 2014

Er is maar één kinderziekenhuis in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR), terwijl talloze kinderen in dit land zwaar lijden onder geweld, ziekte en ondervoeding. Om nog meer kindersterfte te voorkomen, moeten zij snel meer hulp krijgen.

In het enige kinderziekenhuis in CAR is het bloedheet, heerst een groot gebrek aan vakkundig personeel en groeit in de operatiekamer schimmel op de muren. Een van de patiënten is Alexis (3). Hij werd in zijn gezicht geraakt door de kogel die zijn vader het leven kostte. "We waren gevlucht voor de Seleka-rebellen," vertelt zijn moeder. "We verstopten ons drie maanden in het bos. Maar op een gegeven moment vonden de rebellen ons en ze vermoordden mijn man. Alexis raakte zwaargewond." Na een intensieve behandeling is het jongetje aan de beterende hand. Hij kan inmiddels weer zelfstandig eten en mag binnenkort het ziekenhuis uit.

UNICEF bevrijdt kindsoldaten

Maar liefst twee miljoen kinderen in CAR lijden onder het geweld in hun land. Hoewel de omstandigheden zwaar en gevaarlijk zijn, doet UNICEF er alles aan om hen te helpen. De hulporganisatie verspreidt klamboes en levert het ziekenhuis therapeutische voeding, tenten, een röntgenapparaat en medicijnen. Verder worden kinderen gevaccineerd tegen mazelen en polio, gescreend op ondervoeding en als het nodig is behandeld. Bovendien bevrijdt UNICEF kindsoldaten, die daarna opvang en psychosociale hulp krijgen.

Help mee!

De wereld brandt, maar kinderen hebben 'm niet aangestoken. Nooit eerder werden zo veel kinderen geconfronteerd met geweld, angst, honger en misbruik. Help kinderen in Syrië, Irak, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en het door ebola getroffen West-Afrika.

CAR UNI158904

Gerelateerd aan dit onderwerp