Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Villa Pinedo wint Paul van Vliet Award 2014

4 november 2014

Op 4 november is in de Efteling de Paul van Vliet Award uitgereikt aan Villa Pinedo uit Amsterdam. Villa Pinedo biedt een podium aan kinderen van gescheiden ouders om hun ervaringen te delen en volwassenen bewust te maken van hun situatie.

Villa Pinedo wint Paul van Vliet Award 2014

De jury prees de organisatie voor hun positieve, actieve aanpak. De Paul van Vliet Award - een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling - is bestemd voor Nederlandse organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor kinderen. Het is de tweede keer dat de award is uitgereikt. Vorig jaar won Stichting Agnes van Leeuwenberg.

Tijdens de spannende ochtend presenteerden de vijf genomineerden: Villa Pinedo, Foundation of the Angels, Kinderzwerfboek, Stichting De Vrolijkheid en Stichting Emma at Work hun projecten. Na de bijeenkomst koos de jury uit de vijf genomineerden unaniem voor Villa Pinedo.

Het probleem is actueel en schrijnend

Villa Pinedo biedt in Nederland een podium waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Uit handen van Paul van Vliet ontving Marsha Pinedo, directeur van Villa Pinedo, een kunstwerk en een geldprijs van 10.000 euro voor het project. "Het probleem van veel kinderen met gescheiden ouders is heel actueel en schrijnend. En de oplossing is zo mooi. Het belang van het kind staat centraal en de kinderen - zelf ervaringsdeskundigen - gebruiken hun ervaring op een positieve manier. Ze laten ouders door hun ogen kijken. Alle genomineerde projecten zijn prachtig en soms vroegen we ons af waarom we er zelf niet opgekomen zijn. Villa Pinedo sprong er voor ons uit", aldus Paul van Vliet tijdens de uitreiking.

Naast Paul van Vliet bestond de jury dit jaar verder uit Jan Bouke Wijbrandi (algemeen directeur UNICEF Nederland), Olaf Vugts (lid Raad van Bestuur de Efteling en directeur Imagineering), Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten Universiteit Leiden) en Esmee de Haas (lid van het jongerenpanel van UNICEF Nederland).

De Paul van Vliet Award

De Paul van Vliet Award is in het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland. De prijs geeft invulling aan de oproep van de VN-kinderrechtenorganisatie om samen te bouwen aan een betere wereld voor kinderen. Elke organisatie met een idee of buitengewone prestatie ter verbetering van de positie van kinderen, kan meedingen naar de award. De Efteling is mede-initiatiefnemer van de Paul van Vliet Award omdat ze vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken.

PvvA groot

Villa Pinedo wint Paul van Vliet Award 2014

GS_PVVLIET 003.jpg

Marsha Pinedo, directeur van Villa Pinedo

GS_PVVLIET 005.jpg

De Paul van Vliet Award

GS_PVVLIET 007.jpg

UNICEF Ambassadeur Paul van Vliet: ''Voor mij is deze dag een soort verjaardag. Deze prijs mag ik weggeven en ik doe dat met een groot hart.''

Gerelateerd aan dit onderwerp