Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF levert hulpgoederen in Kobani

21 oktober 2014

Trucks vol levensreddende goederen zoals dekens, water, voedzame biscuits en hygiënekits zijn vandaag aangekomen in Kobani. De Syrische stad ligt onder vuur en duizenden mensen zijn gevlucht. Naar schatting zijn echter 1000 gezinnen achtergebleven.

Vrijwilligers van de Syrische Halve Maan verspreiden de door UNICEF geleverde goederen. ''Dit is een belangrijk resultaat van de hulpverlening aan de meest kwetsbare kinderen in Syrië'', zegt Hanaa Singer van UNICEF Syrië.  '"We doen er alles aan om op korte termijn meer kinderen te bereiken met de hulpgoederen die zij hard nodig hebben.'' Later deze week staat het transport van een tweede konvooi hulpgoederen in de omliggende steden van Kobani gepland.

Wat doet UNICEF in Syrië

Hulpverlening in Syrië is zwaar en gevaarlijk. Desalniettemin is UNICEF er voor de kinderen waar het kan. We hebben de expertise, de mensen, de goederen en het mandaat om kinderen in een noodsituatie van levensreddende hulp te voorzien. We zorgen voor de meest basale behoeften: schoon water, sanitaire voorzieningen, voedsel en medische zorg. Daarnaast zijn we actief op het gebied van kinderbescherming en onderwijs. ''En al deze activiteiten zijn ontzettend belangrijk'', vertelt Marieke Roelfsema, noodhulpspecialist van UNICEF. ''Kinderen zijn ontzettend kwetsbaar in een noodsituatie. Dat heb ik bijvoorbeeld gezien in Libanon, waar ik Syrische vluchtelingen bezocht. Langs de weg zie je overal zelfgemaakte tentjes waar gezinnen soms al drie jaar in wonen. Als het regent zitten zij niet droog, en een waterleiding en een toilet zijn er niet. Deze kinderen leven in ontzettend moeilijke omstandigheden.''

Campagne voor kinderen in noodsituaties

Nooit eerder moesten zoveel kinderen zien te overleven in noodsituaties. UNICEF Nederland voert op dit moment campagne voor deze kinderen.

Kobani

De trucks vol hulpgoederen in de belegerde Syrische stad Kobani.

Turkije

Ook in Turkije krijgen Syrische vluchtelingen hulpgoederen uitgereikt.

Gerelateerd aan dit onderwerp