Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ruud Gullit bezoekt Moldavië

17 oktober 2014

Ruud Gullit bezocht UNICEF programma's voor het televisieprogramma Kanjers van Goud

De Kanjer van Goud in kwestie was Frauke de Kort, die in Moldavië verantwoordelijk is voor de onderwerpen die met kinderberscherming te maken hebben.

David

Ruud Gullit, die ook in Moldavië nog altijd een populaire voetballer is, ontmoette er de 3 jarige David. David is geboren met eén voet en kwam in een kindertehuis terecht. Desalniettemin woont hij nu in een pleeggezin waar hij helemaal is opgebloeid.

Mishandeling, drugs en alcohol

Ook sprak Ruud Gullit met Seriosa(15) en Juri(14) die jaren mishandeld werden in een kindertehuis, maar die dankzij UNICEF nu weer bij oma kunnen wonen. En hij ging met Katea(17) en Galea(18) op pad om jongeren bewust te maken van de gevaren van drugs en alcohol en het belang van veilige seks om HIV te voorkomen.

Passie

Ruud liet zich verrassen door de veerkracht van de kinderen die hij ontmoette en door de passie waarmee Frauke werkt. Ze konden goed met elkaar overweg en zo werkten Ruud en Frauke vorige week eens samen aan een betere wereld voor kinderen.

Kijk ook!

Kijk aanstaande zondag 19 oktober naar het resultaat van deze bijzondere reis in Kanjers van Goud om 23.30 uur op RTL 4, of daarna via http://www.postcodeloterij.nl/tv/kanjers-van-goud

Ruud Tekst