Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

De gezichten van ebola

14 oktober 2014

De grootste ebola-uitbraak in de geschiedenis wordt steeds heviger. Hier een foto essay om de gezichten van ebola in beeld te brengen. 

Ebola Essay 1

Leden van een team bespuiten elkaar met een chlooroplossing na het ruimen van een lichaam. 

Ebola Essay 2

Mannen maken graven klaar voor mensen die overlijden aan ebola. 

Ebola Essay 3

Een taxichauffeur brengt een zieke vrouw naar een ebolakliniek in Monrovia, de hoofdstad van Liberia. 

Ebola Essay 4

Deze poster van UNICEF laat de symptomen van ebola zien en hoe er hulp gezocht kan worden wanneer je deze symptomen hebt. Ook laat het preventieve zorg zien, zoals het belang van handen wassen en het uit de buurt blijven van zieke personen. 

Ebola Essay 5

Leden van een kerk in Joe Blown stad (Liberia) rouwen om de dood van vijf leden door ebola, inclusief een pastoor en assistent-pastoor. 

Ebola Essay 6

Zelfs als inwoners troost zoeken bij hun kerk, schuilt het risico van ebola. Een emmer met desinfecterende chlooroplossing staat voor de ingang van de kerk om handen mee te wassen. 

Ebola Essay 7

West punt bewoners staan achter een quarantainedraad. Liberia is het meest getroffen land, met 3.834 bevestigde ebola geïnfecteerden sinds 30 september. 

 

Ebola Essay 8

Artsen maken overuren sinds de ebola-uitbraak. Enkele artsen zijn zelf overleden aan de ziekte. Testresultaten van een potentiële patiënt worden onderzocht in een laboratorium in Monrovia. 

Ebola Essay 9

Om zich te beschermen tegen lichaamsvloeistoffen, laten medewerkers alle ebola patiënten beschermingspakken dragen, die het hele lichaam bedekken. Dit is een behandelkliniek in Monrovia. 

Ebola Essay 10

Een team, verantwoordelijk voor het bergen van lichamen, tilt het lichaam van een vrouw die gestorven is aan ebola haar huis uit. (Unification Town, Liberia)

Ebola Essay 11

Een UNICEF-medewerker verspreidt informatie over de ziekte ebola op een marktdag in Lofa, Liberia.

Ebola Essay 12

Een gezondheidsmedewerken maakt een brancard klaar voor een zwangere vrouw, die waarschijnlijk ebola heeft. Omstanders blijven op afstand om niet geïnfecteerd te raken. 

Ebola Essay 13

Rose overleefde ebola, haar ouders niet. Het certificaat laat zien dat ze ebola heeft gehad en het dus niet meer kan krijgen.

Ebola Essay 14

Mamie Kpulum werkt in een door UNICEF gesteund opvangcentrum in Sierra Leone en zorgt daar voor kinderen die hun ouders aan ebola hebben verloren.