Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Malala krijgt Nobelprijs voor de Vrede

10 oktober 2014

De Nobelprijs voor de Vrede is dit jaar toegekend aan Malala Yousafzai en Kailash Satyarthi. Dit is een enorme erkenning voor de twee sterke kinderrechtenactivisten.

De toekenning van de prijs is een inspiratie voor de miljoenen kinderen die in stilte vechten voor het recht op onderwijs en de kinderen die gehoord en beschermd willen worden.

De timing van deze enorme erkenning had niet beter gekund, aangezien dit jaar het Verdrag van de Rechten van het Kind 25 jaar bestaat.  

Malala Yousafzai

Op 9 oktober 2012 werd Malala Yousafzai neergeschoten door de Taliban. Malala zet zich enorm in voor het recht op onderwijs voor meisjes. Zij zette moedige stappen om het onrecht van meisjes in haar land aan te klagen en kreeg daarvoor al de eerste Pakistaanse Vredesprijs en de Internationale Kindervredesprijs.

Op 12 juli 2013, haar 16e verjaardag, hield Malala een betoog in het VN-hoofdkwartier in New York voor het recht op onderwijs voor elk kind.

Malala1