Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Nederland opent giro 121 voor kinderen in nood

25 september 2014

UNICEF vraagt Nederlanders een bijdrage te leveren voor de kinderen in Syrië, Zuid-Soedan, West-Afrika, Irak en de Centraal-Afrikaanse Republieken. Hiervoor hebben we gironummer 121 geopend.

Het IBAN van Giro 121 is NL86INGB0000000121.

Zelden waren er zo veel brandhaarden in de wereld als nu. Syrië, Zuid-Soedan, West-Afrika, Irak, de Centraal-Afrikaanse Republiek; miljoenen kinderen worden op hetzelfde moment geconfronteerd met geweld, angst, honger en ziekte. UNICEF maakt zich grote zorgen om deze kinderen. Ze hebben steun en zorg nodig om te overleven, gezond op te groeien en zich te ontwikkelen.

Recordhoeveelheid hulpgoederen

Alleen al in augustus zonden we een recordhoeveelheid levensreddende hulpgoederen naar kinderen in nood. Onze honderden medewerkers in de noodgebieden helpen met medische zorg, voeding, schoon water, psychosociale hulp en onderwijs. Om deze hulp te kunnen blijven bieden, heeft UNICEF nog 573 miljoen euro nodig. Het gaat dan specifiek om hulp aan de kinderen die het slachtoffer zijn van de conflicten in Syrië, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Irak, van de ondervoeding in Zuid-Soedan en van ebola in West-Afrika.

Giro 121

Om haar noodhulpprogramma's in de genoemde landen te kunnen uitvoeren, heeft UNICEF nog 573 miljoen euro nodig. De hulporganisatie vraagt Nederlanders een bijdrage te leveren voor de kinderen in noodsituaties en heeft hiervoor gironummer 121 geopend.

Giro 121 en ibannummer

Het verkorte gironummer 121 van UNICEF wordt in een internetbankieromgeving automatisch omgenummerd. Voor goede doelen is namelijk een uitzondering gemaakt voor wat betreft het verplichte gebruik van IBAN-nummers.

Maak je met je mobiele telefoon gebruik van de app van je bank, dan bestaat de mogelijkheid dat je wel een foutmelding krijgt. Je dient dan het volgende iban-nummer in te voeren: NL86 INGB 0000 0001 21

Het IBAN van Giro 121 is NL86INGB0000000121

IBAN-nummer

Het verkorte gironummer 121 van UNICEF wordt in een internetbankieromgeving automatisch omgenummerd. Voor goede doelen is namelijk een uitzondering gemaakt voor wat betreft het verplichte gebruik van IBAN-nummers.

Maak je met je mobiele telefoon gebruik van de app van je bank, dan bestaat de mogelijkheid dat je wel een foutmelding krijgt. Je dient dan het volgende iban-nummer in te voeren: NL86 INGB 0000 0001 21

giro121-iban-nl86ingb0000000121

De wereld brandt

Syrië, Irak, Zuid-Soedan, West-Afrika. Nog nooit werden zoveel kinderen geconfronteerd met geweld, angst, honger en ziekte. Nooit eerder moesten zoveel kinderen overleven in
noodsituaties. Zij hebben nú medische zorg, voeding, water, psychosociale hulp en onderwijs nodig. Zoveel begint bij een kind. Als het tenminste kind kan zijn.

Hoeveel begint bij jou? Help de kinderen in nood.
Steun UNICEF en geef op giro 121 

Gerelateerd aan dit onderwerp