Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Extra geld noodhulp van overheid voor UNICEF

19 september 2014

UNICEF Nederland onderstreept de noodzaak van het door het  kabinet ingestelde nieuwe noodfonds voor slachtoffers van oorlogsgeweld en natuurrampen. Via bijdragen aan onder andere UNICEF kunnen hiermee ook kinderen die slachtoffer zijn van oorlogsgeweld of natuurrampen bereikt worden met hulp die aan hun specifieke behoeften tegemoet komt. In een brief aan de kamer schrijft minister Ploumen vandaag: ''Het kabinet ziet bij de hulpverlening in alle humanitaire noodsituaties toe op speciale maatregelen voor de meest kwetsbare groepen. Vrouwen en kinderen hebben hierbij de hoogste prioriteit. Deze inzet geldt voor alle Nederlandse bijdragen aan humanitaire hulpprogramma's. Verder stelt het kabinet vanaf 2015 uit het fonds een bedrag van 10 miljoen euro per jaar ongeoormerkt beschikbaar aan UNICEF, de organisatie die op dit terrein over een duidelijk mandaat beschikt.''

Kinderen hebben naast de allereerste behoefte aan water, voeding en onderdak ook zo snel mogelijk onderwijs en bescherming nodig. UNICEF zal de extra bijdragen inzetten om kinderen en hun families op al deze terreinen te helpen.

Ebola en Syrië

Naast bijdragen uit het noodfonds, krijgt UNICEF extra fondsen voor noodhulp in Syrië en de bestrijding van de ebola-epidemie in West-Afrika. Dit geld komt als geroepen, want miljoenen kinderen zijn in nood.

Bij het bestrijden van ebola werkt UNICEF in de drie meest getroffen landen en acht buurlanden aan het voorkomen van verdere besmetting. In Sierra Leone is vandaag een massale voorlichtingscampagne van start gegaan waarbij ruim 28.000 vrijwilligers alle inwoners van het land langsgaan. ''We gaan komende drie dagen letterlijk bij 1,5 miljoen huishoudens van deur tot deur om levensreddende informatie naar ze toe te brengen. Om te voorkomen dat er besmetting ontstaat is het advies: begrafenissen mijden en elkaar niet aanraken. Heel Sierra Leone moet de 'no touch'-aanpak overnemen'', aldus Roeland Monasch, de Nederlandse directeur van UNICEF in Sierra Leone.

Ebola SL 2

Ebola SL

 

Gerelateerd aan dit onderwerp