Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kindersterfte verder gedaald

16 september 2014

Uit een nieuw rapport van UNICEF blijkt dat elke dag 17.000 kinderen overlijden. In 2012 stierven nog 19.000 kinderen per dag.

Sinds 1990 zijn de overlevingskansen van kinderen spectaculair gestegen. Het aantal kinderen dat de vijfde verjaardag niet haalt, is gehalveerd van 12,7 miljoen in 1990 tot 6,3 miljoen in 2013. Nooit eerder in de geschiedenis daalde de kindersterfte zo snel.

Het gevaar van de eerste levensdagen

Ondanks de optimistische cijfers, blijkt dat jaarlijks nog steeds één miljoen kinderen hun eerste levensdag niet overleven. Met 2,8 miljoen kinderen die niet ouder worden dan 28 dagen, blijkt de eerste levensmaand de meest cruciale periode in het leven van een kind. Veel van deze sterfgevallen kunnen gemakkelijk worden voorkomen met simpele en kostenefficiënte interventies voor, tijdens en onmiddellijk na de geboorte.

Liberia UNI118082

UNICEF doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen overal ter wereld overleven en gezond opgroeien. Om kindersterfte te voorkomen werken we samen met lokale overheden, partnerorganisaties en de ouders en kinderen zelf.

Gerelateerd aan dit onderwerp