Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF stuurt 402 ton goederen naar door ebola getroffen gebieden

9 september 2014

UNICEF heeft tot nu toe 402 ton goederen gestuurd naar de gebieden die het zwaarst zijn getroffen door ebola. Naast het sturen van goederen geeft UNICEF ook trainingen over hygiëne en gezondheid.

UNICEF stuurt deze week 50.000 huishoudelijke beschermingskits naar Liberia. Deze kits zijn speciaal ontworpen voor gezinnen die thuis voor hun familieleden zorgen. Het bevat beschermende artikelen zoals injecties, chloor, handschoenen en vuilniszakken. De zendingen van UNICEF, tot dusver 402 ton aan goederen aan de drie zwaarst getroffen landen, helpen de ebola-uitbraak in West-Afrika tegen te gaan.

48 ton hulpgoederen

UNICEF stuurt daarnaast medicijnen en apparatuur naar Sierra Leone. De laatste vliegtuiglading bevat 48 ton goederen voor hulpverleners, waaronder plastic handschoenen, lijkzakken, medische apparatuur, infusen, medicijnen en overalls. Deze goederen zijn onmisbaar voor de gezondheidsmedewerkers van collega-organisaties in het gebied.

Sinds begin augustus zijn er 32 ladingen goederen geleverd waarvan 70,6 ton naar Guineeging, 213,8 ton naar Liberia en 117,7 ton naar Sierra Leone.

Meer dan een ziekte

Met de ernstige verstoring van de gezondheidszorg, het stoppen van onderwijs en het onevenredig hoge aantal infecties onder vrouwen, vreest UNICEF dat de impact van de ebola-uitbraak nog veelomvattender is. In de regio wonen 4,5 miljoen kinderen die op dit moment nauwelijks voor andere gezondheidsvragen bij dokters terecht kunnen, familieleden kunnen verliezen aan de ziekte en niet naar school kunnen.

UNICEF werkt ter plekke met gemeenschappen en religieuze leiders, jongerenorganisaties en vele anderen om deze uitbraak tegen te gaan en de hygiëne te verbeteren. UNICEF zorgt voor schoon water en sanitaire voorzieningen in de getroffen gebieden, niet alleen door het zorgen voor hygiënische benodigdheden, maar ook door het geven van trainingen over gezondheid.

De giften worden verdeeld over onze noodhulpprogramma's in diverse landen.

UNICEF heeft voor de maand september nog 12,4 miljoen euro nodig voor preventie en behandeling van het ebolavirus.  


Sierra Leone UNI108077_Comp

Gerelateerd aan dit onderwerp