Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

KLM open

8 september 2014

De KLM Open Charity Challenge heeft een bedrag van 58.000 euro opgebracht voor UNICEF. Dit bedrag gaat naar programma's ter verbetering van geboorteregistratie wereldwijd.

UNICEF is dit jaar beneficiënt van het KLM Open, een van de best bezochte sporttoernooienvan Nederland. Een vast onderdeel van het KLM Open is de Charity Challenge. Deze vond afgelopen zaterdag plaats en leverde maar liefst 58.000 euro op voor het werk van UNICEF. 

Bekende Nederlanders

Ruim 25 bekende Nederlanders, onder wie Jack van Gelder, Ronald de Boer, Winston Gerschtanowitz, Frits Sissing en Rik Engelkes speelden voor het goede doel met genodigden van de partners en de sponsoren van het toernooi. UNICEF ambassadeur Renate Gerschtanowitz-Verbaan was ook aanwezig, zij zorgde onder meer voor een succesvol verloop van de loterij voor UNICEF.

Geboorteregistratie

UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi nam de cheque van 58.000 euro in ontvangst. "Deze donatie wordt gebruikt voor UNICEF's werk ter bevordering van geboorteregistratie, een belangrijke eerste stap om kinderen te beschermen." Wereldwijd zijn 230 miljoen kinderen niet geregistreerd. Dit betekent dat ze officieel niet bestaan en geen aanspraak kunnen maken op zorg en onderwijs. Bovendien zijn zij extreem kwetsbaar voor uitbuiting zoals kinderhandel. "KLM en UNICEF zetten zich hier de komende jaren gezamenlijk voor in, en als eerste mijlpaal binnen deze samenwerking wordt de volledige donatie vanuit het KLM Open aangewend voor programma's ter verbetering van geboorteregistratie."

Klm Open

vlnr Bernard Katz (ABN Amro), Frans Stibbe (Deloitte), Jan Bouke Wijbrandi (UNICEF) en Daan Slooter (KLM Open).

Gerelateerd aan dit onderwerp