Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

WELLA en UNICEF gaan derde jaar van samenwerking in

21 augustus 2014

De WELLA-UNICEF Making Waves samenwerking in Brazilië wordt uitgebreid en dit jaar komt er een derde locatie bij in Rio, namelijk Rocinha. 

In 2013 is het project uitgebreid naar Roemenië en dit jaar is Rocinha, één van de grootse favelas van Rio, erbij gekomen. De uitbreiding luidt het derde jaar van de samenwerking in.

WELLA werkt samen met UNICEF om jongeren in opkomende markten een betere toekomst te bieden door middel van training in sociale vaardigheden, kappersonderwijs en begeleiding.

Kans op een kapperscarrière

De mentors die dit innovatieve programma van WELLA en UNICEF begeleiden  zijn kappers van over de hele wereld. Zij reizen af naar de trainingscentra in Brazilië en Roemenië om hun kennis van het kappersvak en professionele vaardigheden te delen met jongeren, met als doel hen te helpen bij het opbouwen van een loopbaan. In Rocinha, Rio de Janeiro is recentelijk een nieuw trainingscentrum geopend. 

Doordat veel jongeren in Brazilië geen mogelijkheden hebben om een goede opleiding te volgen is de kans dat zij een baan vinden ook heel klein. UNICEF werkt intensief samen met de Braziliaanse overheid om de kansen van kinderen en jongeren te vergroten door speciale sociale programma's te ontwikkelen en deze te implementeren in drie van de meest arme wijken.

De WELLA-UNICEF MAKING WAVES samenwerking helpt jongeren om hun leervermogen te verbeteren, om hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt en om betere keuzes te maken over hun toekomst.

 

 

Welll

Wellaa

Gerelateerd aan dit onderwerp