Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF levert hulpgoederen aan jezidis in Irak

14 augustus 2014

Terwijl de humanitaire crisis in Noord-Irak zich verder uitbreidt, werken UNICEF en andere hulporganisaties hard om meer dan 30.000 jezidische vluchtelingen hulp te bieden.

 

UNICEF is met  dertig vrachtwagens vol hulpgoederen naar de plekken gegaan, waar  vluchtelingen aankomen nadat ze uit het Sinjar gebergte gevlucht zijn. Tot nu zijn er o.a. meer dan 1.100 dozen met speciale voedselrepen, 500 dozen met proteïne supplementen, veertig dozen met ORS en 15 grote tenten geleverd om de jezidi's te helpen.

UNICEF werkt ook nauw samen met de Koerdische overheid om een fondsenprogramma op te zetten van ongeveer vijf miljoen dollar. Dit geld zal duizenden ontheemde families in staat brengen om levensmiddelen te kopen.

Uitdroging, ondervoeding en shock

'Hoewel er minder jezidi's vastzitten in het Sinjar gebergte, maakt UNICEF zich nog steeds zorgen om het lot van duizenden kinderen,' zegt UNICEF-medewerker in Irak, Dr. Marzio Babille. 'We werken non stop door om hulp te bieden aan het groeiend aantal mensen die van de berg afkomen. Ze zijn dan wel op een redelijk veilige plek, maar lijden nu aan acute uitdroging en ondervoeding en verkeren in een staat van shock.'

Hulp op twintig plekken

UNICEF en partners, o.a. Save the Children, hebben sinds 2 augustus noodhulp verleend aan 73.452 kinderen, vrouwen en gezinnen op twintig plekken in de provincie Duhok. De hulpmiddelen bestonden uit: 552.000 flessen water, 44.000 speciale voedselrepen, 10.000 emmers, 10.000 stukken zeep, 9.300 hygiënekits, 5.500 jerrycans, 1.500 dekens en 1000 hygiënekits.

Yezidi

 

De giften worden verdeeld over onze noodhulpprogramma's in diverse landen.

Yez

Yezzz

Yezidi1

Yezz

Gerelateerd aan dit onderwerp